Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μενέντεζ ο τουρκοφάγος: «Η Τουρκία μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο... Γεωστρατηγικό κέντρο η Αλεξανδρούπολη»

Ως τη μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε την Τουρκία ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατά την αναγόρευσή ...




Ως τη μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε την Τουρκία ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ.
Ο κ. Μενέντεζ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε επίσης ότι οι τακτικές της Άγκυρας δεν χαρακτηρίζουν μία δημοκρατική χώρα και επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρέπει να εγκριθεί η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, που επιδιώκει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του.

Όπως είναι γνωστό νωρίτερα ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κ. Menendez.

«Αξιόπιστος σύμμαχος και πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα»

Κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μενέντεζ τόνισε μεταξύ άλλων την πρόοδο που έχει γίνει στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα γίνει «γεωστρατηγικό κέντρο για την Ελλάδα, την περιοχή και τους συμμάχους μας».

«Χαρά μου να σε καλωσορίζω πάλι στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια για την βράβευσή σου από το ΕΚΠΑ. Είναι σημαντική στιγμή για το πανεπιστήμιο, αλλά επίσης για εσένα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «πολλά ακόμα να κάνουμε μαζί: όχι μόνο γεωπολιτικά, αλλά οικονομικά, εκπαιδευτικά».

Ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε τον παριστάμενο Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη και συμπλήρωσε: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την καταπληκτική μας συνεργασία».

Από την πλευρά του κ. Μενέντεζ χαριτολογώντας είπε ότι «προσπαθούσα να μην γίνω πολύ αντιληπτός όσο ήμουν στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο εδώ».

«Πήγα στην Αλεξανδρούπολη. Φοβερή πρόοδος. Θα γίνει γεωστρατηγικό κέντρο για την Ελλάδα, την περιοχή και τους συμμάχους μας. Απεριόριστες δυνατότητες» πρόσθεσε.

Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κ. Μενέντεζ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.