Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θα είμαστε για πάντα εγγυητές στην Κύπρο», κομπάζει ο Χουλουσί Ακάρ: Απειλεί αισχρά την Ελλάδα, εύχεται δήθεν να μην κάνουν κανένα λάθος οι Έλληνες!!!

  Αντιδρώντας στη φερόμενη «παρενόχληση» των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών F-16 από ελληνικά μαχητικά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί...

 



Αντιδρώντας στη φερόμενη «παρενόχληση» των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών F-16 από ελληνικά μαχητικά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προειδοποίησε δις την Ελλάδα να αποφύγει νέες περιπέτειες που θα την οδηγήσουν σε απογοήτευση, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Σίγμα Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ακσεχίρ, εκεί όπου δόθηκε η εντολή του Ατατούρκ για την μεγάλη επίθεση κατά των Ελλήνων και των συμμάχων στις 25 Αυγούστου 1922, προειδοποίησε:

“Εδώ που καθόμαστε δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Νίκη, λέμε πολύ ξεκάθαρα στην Ελλάδα, είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας στην οποία μπήκατε πριν από έναν αιώνα;”, ανέφερε, ενώ προειδοποίησε με νέο Γουδί τους Έλληνες κυβερνώντες.

«Είδατε ότι αυτή η απόπειρα εισβολής δεν έγινε αποδεκτή από τον ελληνικό λαό. Ακόμη και μετά από αυτή την απόπειρα εισβολής, ο ελληνικός λαός και το ελληνικό κράτος δεν την υιοθέτησαν μεταξύ 1919-1922 και εκτέλεσαν 6 υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Από τους εκτελεσθέντες, ένας ήταν ο πρωθυπουργός, τέσσερις υπουργοί και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου. Επομένως, λέμε ότι πρέπει να διδαχθούν από την ιστορία. Τους συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να αποφεύγουν νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

Θα είμαστε εγγυητές για πάντα στην Κύπρο



O Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης στην Κύπρο. Η Τουρκία θα την προστατεύει για πάντα.

«Δεν έχουμε καμία αλλαγή στάσης στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι η ψυχή μας, είμαστε οι εγγυητές εκεί. Είναι εθνική μας υπόθεση. Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα σχετικά με τις εγγυήσεις τους, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο τα νόμιμα δικαιώματα του εγγυητή”.


“Επομένως,”, είπε, “το καθήκον μας να προστατεύουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματα και το δίκιο των Κυπρίων αδελφών μας συνεχίζεται. Και πρέπει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες δεν κατείχαν ποτέ ολόκληρο το νησί από το 1571. Το 1571 πήραμε εκείνο το νησί θυσιάζοντας 50 χιλιάδες ήρωες. Δεν είμαστε εισβολείς στο νησί, αντιθέτως, φέραμε την ειρήνη στο νησί. Εκεί επικρατεί ειρήνη και ησυχία μετά από την Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974».Το παρασκήνιο της ελληνικής «παρενόχλησης»

Ο Τούρκος υπουργός σχολιάζοντας τις πρόσφατες αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16 ανέφερε ότι:

«Λάβαμε ένα αίτημα από τους Αμερικανούς για αυτό το θέμα στις 2 Ιουλίου. Οι Αμερικανοί είπαν ότι ‘έχουμε μία αποστολή του ΝΑΤΟ, θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία άσκηση. Θα μας βοηθήσετε, θα μας προστατέψετε;’. Λέμε ‘θα βοηθήσουμε’. Μας είπαν ‘δώστε μας 4 F-16, 1 HIK και ένα αεροπλάνο τάνκερ’. Είπαμε ‘εντάξει’ και ξεκίνησαν οι πτήσεις. Και για αυτές τις πτήσεις ενημερώθηκαν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ. Φανταστείτε, έγινε ενημέρωση στις 2 Ιουλίου και η δραστηριότητα έγινε στις 22 Αυγούστου”.

Πρόσθεσε:

“Τότε, η Ελλάδα άλλαξε την καθορισμένη διαδρομή πτήσης προς τα νησιά με ‘αποστρατικοποιημένο καθεστώς’. Τι σημαίνει λοιπόν αυτή η αλλαγή; Ότι θέλει οπωσδήποτε να περάσει τη διαδρομή πάνω από αυτά τα νησιά. Θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ εδώ, δηλαδή να ‘τρυπήσει’ (παραβιάσει) τη Λωζάνη. Αλλάζουν δρομολόγιο την τελευταία στιγμή για την πτήση. Και μετά έρχονται και κλειδώνουν τα ραντάρ στα αεροπλάνα μας για 3 λεπτά ή 5 λεπτά. Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανες αυτό, είπαν “αυτοί δεν μας ενημέρωσαν σχετικά με αυτήν την πτήση. Το θεωρήσαμε ως «αγνώστου ταυτότητας αεροπλάνο’. Τι εννοείτε ότι είναι αγνώστου ταυτότητας, δεν είναι άσκηση του ΝΑΤΟ; Ακριβώς. Υπάρχει αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος;”.

Υποστήριξε ότι:

“Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, θα συνοδεύαμε αμερικανικά αεροπλάνα στις 22 Αυγούστου και τα ελληνικά αεροπλάνα θα έκαναν το ίδιο τις επόμενες μέρες. Επομένως, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην γνώριζαν την αποστολή των 4 F-16 μας εκεί και να τα θεωρούν ‘αγνώστου ταυτότητας αεροπλάνα’. Επομένως; ψέμα, διάψευση, ψέμα, διάψευση…», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Αναφορικά με τις 24 Αυγούστου και το φερόμενο δεύτερο περιστατικό ‘παρενόχλησης’ που καταγγέλλει η Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε:

«Στις 24 Αυγούστου, διαθέσαμε αεροπλάνα για την εκπαίδευση του ΝΑΤΟ στο Nexus Ace. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήταν γνωστό ότι τα αεροπλάνα μας βρίσκονταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στο ΝΑΤΟ. Τα σχέδια πτήσεων δημοσιεύονται μήνες νωρίτερα, τηρούνται αρχεία, γράφονται άρθρα. Παρόλα αυτά, στις 22 Αυγούστου και στις 24 Αυγούστου παρενόχλησαν τα αεροσκάφη μας που εκτελούσαν αποστολή του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντάς τα».Κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης κι ο στρατιωτικός ακόλουθος

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε στη συνέχεια τη στάση που κράτησαν ως Τουρκία.

«Τι στάση κρατήσαμε; Φυσικά και θα κάναμε τα δέοντα. Όταν συνέβη το περιστατικό στις 22 Αυγούστου, ο κ. Μεβλούτ (Τσαβούσογλου) κάλεσε αμέσως τον πρέσβη των ΗΠΑ και τον Έλληνα πρέσβη. Κι εμείς καλέσαμε τον Έλληνα Στρατιωτικό Ακόλουθο και του εκφράσαμε την αντίδρασή μας”.

Ισχυρίστηκε δήθεν ότι:

“Εμείς δεν παρενοχλούμε κανέναν, αλλά δεν αφήνουμε και καμία παρενόχληση αναπάντητη. Το είπαμε στο ΝΑΤΟ, το λέμε παντού. Εφαρμόζουμε μια πολιτική με προσωπικότητα και ταυτότητα υπό την ηγεσία του προέδρου μας. Και είμαστε πολύ σοβαροί, αυτό δεν είναι αστείο. Λέμε ότι, έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά είστε ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Εξοπλίζετε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Έχετε έρθει ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και μας λέτε επεκτατιστές, έλεος!», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ως Τουρκία δεν αποφεύγουν καμία συνάντηση με κανέναν.

«Επειδή έχουμε δίκιο, είμαστε δυνατοί. Έχουμε επιχειρήματα. Οι Έλληνες δεν έχουν επιχειρήματα. Τι θα πουν οι Έλληνες, πώς θα εξηγήσουν το γεγονός των 6-10 μιλίων;».«Ευχόμαστε να μην κάνουν κανένα λάθος…»

Αναφορικά με το νέο γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν, ο Τούρκος υπουργός έστειλε άλλη μία προειδοποίηση.

«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς όταν λέμε ότι θέλουμε το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας τόπος συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το θέλαμε. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και το δίκαιο ούτε των εαυτών μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και εδώ δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός”.

Πρόσθεσε ότι:

“Έχουν γίνει μελέτες και το ερευνητικό μας πλοίο αυτή τη στιγμή συνεχίζει τις έρευνές του. Η φρεγάτα μας Γκεντίζ το συνοδεύει στην περιοχή Γιορουκλέρ-1. Η ευχή μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλάσια και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Έτσι προχωρούν οι δραστηριότητές μας εκεί μέχρι τώρα και ελπίζουμε να συνεχιστούν».Είναι άσκοποι οι εξοπλισμοί – Δεν φτάνουν για την Τουρκία

«Φυσικά, υπάρχει και το θέμα των εξοπλισμών, τους οποίους ξεκίνησε πρόσφατα η Ελλάδα», ανέφερε ο Ακάρ και σημείωσε:

«Λέμε ότι ξεκίνησε μία άσκοπη κούρσα εξοπλισμών στην Ελλάδα. Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα και εξοπλισμό. Η Γαλλία τους πουλά μεταχειρισμένα αεροπλάνα, μεταχειρισμένα τανκς, χρησιμοποιημένα κανόνια, ό,τι έχει στην Ελλάδα και κερδίζει χρήματα… Δεν θα φτάσετε σε κανένα αποτέλεσμα με αυτό. Αν προσπαθείτε να υπερασπιστείτε την Ελλάδα με αυτά που κάνετε, είναι πολλά για άμυνα. Δεν χρειάζονται τόσα όπλα για να την υπερασπιστείτε. Αλλά αν είναι εναντίον της Τουρκίας, τότε είναι πολύ λίγα!», διαμήνυσε.Το Πατριαρχείο είναι ελεύθερο και το τζαμί στην Αθήνα δεν έχει καν μιναρέ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για «πιέσεις» προς την τουρκική μειονότητα.

«Η Ελλάδα λέει ‘δεν υπάρχουν Τούρκοι στη Δυτική Θράκη’. Αδερφέ μου, το όνομά τους είναι Τούρκος, ο τάφος τους λέει Τούρκος, η ιστορία τους είναι τούρκικη, οι τίτλοι περιουσίας τους είναι τούρκικοι, όλοι οι συγγενείς τους μένουν στην Τουρκία. ‘Όχι, λένε, δεν είναι Τούρκοι’. Αυτό δεν είναι διάκριση δηλαδή; Ένας πολιτικός εκεί και πέρα λέει, ‘μπορούμε να ακούμε και τα τηλέφωνα των Τούρκων βουλευτών’. Τέτοια ανήκουστα συμβαίνουν”.

Σημείωσε ότι:

“Θυμηθείτε το Πατριαρχείο Φαναρίου στην ​​Κωνσταντινούπολη. Είναι ελεύθερο με το κτίριο του, τις αρμοδιότητές του και τα πάντα. Υπάρχει μόνο ένα τζαμί στην Αθήνα και αυτό δεν έχει μιναρέ. Ακόμη χειρότερα, τη διοίκηση του τζαμιού την έχουν Ορθόδοξοι. Δεν υπάρχουν ούτε Τούρκοι, ούτε Μουσουλμάνοι στη διοίκηση. Υπάρχει το κεκτημένο της ΕΕ, υπάρχει ο ΟΗΕ, υπάρχει η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πού είναι λοιπόν αυτά τα δικαιώματα και οι ελευθερίες; Εκεί δεν μπορείς να εκλέξεις μουφτή, τον διέγραψαν και αυτόν. Ο αριθμός των τουρκικών σχολείων μειώθηκε από 250 σε 90. Πρόσφατα έκλεισαν άλλα 4 σχολεία. Οι συμπατριώτες μας εκεί αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές πιέσεις. Δεν μπορεί να τα παρακολουθούμε έτσι όλα αυτά».«Ανοίγουν πυρ στους μετανάστες» ισχυρίστηκε ψευδέστατα

Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για απάνθρωπη μεταχείριση των παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο.

«Μέσα στη βάρκα είναι ένα παιδί, πυροβολούν εναντίον αυτού του σκάφος και το τρυπούν. Δεν μιλάμε για το αν έχουν δίκιο οι μετανάστες, μιλάμε για τη σημερινή κατάσταση. Οι μετανάστες έχουν φτάσει ως εδώ και τους τρυπούν τη βάρκα στη μέση της θάλασσας. Τους ξυλοκοπούν, τους παίρνουν όλα τα χρήματα και τα έγγραφα και τους βασανίζουν. Είναι πραγματικά ανήθικο. Η ΕΔΑΔ τους καταδίκασε, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις αποφάσεις ποτέ».«Αρνούνται το στρατόπεδο των τρομοκρατών»

«Οι Έλληνες πολιτικοί λένε ξεδιάντροπα ‘δεν υπάρχει στρατόπεδο Λαυρίου’, το αρνούνται», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επαναφέροντας θέμα Λαυρίου.

«Αυτό το στρατόπεδο είναι ο προστάτης της FETO, το καταφύγιο και το καταφύγιο του PKK/YPG, DHKP-C, αλλά λένε ‘δεν έχουμε τέτοιο πράγμα’. Αποτυπώθηκε και στον Τύπο, υπάρχουν δηλώσεις των τρομοκρατών εκεί, είναι προφανές πώς εκείνο το στρατόπεδο μετατράπηκε σε στρατόπεδο τρομοκρατίας. Λέμε ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας και των καταπιεσμένων ανθρώπων. Όταν λέμε ‘διάλογος’, μην το εκλαμβάνετε ως αδυναμία και όταν λέμε δικαίωμά μας και δίκιο μας, μην το εκλαμβάνετε ως απειλή. Αλλά να το ξέρετε αυτό. Θέλουμε να είμαστε φίλοι. Το 1988 συναντήθηκαν ορισμένοι λογικοί Τούρκοι και Έλληνες και κάθισαν και είπαν ‘ας κάνουμε μια συνεννόηση, είναι τουριστική περίοδος μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, σε αυτό το διάστημα ας μην κάνουμε ασκήσεις’. Τώρα, η Ελλάδα κάνει ασκήσεις σε αυτές τις ημερομηνίες», υποστήριξε.Δεν δεχόμαστε κανέναν όρο στα F-16

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στα F-16, που είναι να αγοραστούν από τις ΗΠΑ.

“Η στρατιωτική μας αντιπροσωπεία πήγε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τη στρατιωτική αντιπροσωπεία του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Εξετάζεται τί θα μπορούσε να είναι τεχνικά δυνατό, από τα ραντάρ, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και τις προσομοιώσεις στο νέο αεροσκάφος που θα αγοράσουμε. Η προσδοκία μας είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου. Μιλήσαμε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ χθες. Του είπαμε ξεκάθαρα και σαφέστατα δεν δεχόμαστε όρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.