Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε τι θα ήταν...;;; Ο Ερντογάν είναι αντίθετος στη δημιουργία «Ευρωπαϊκού Στρατού»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία ‘ευρωπαϊκού στρατού’΄, ισχυριζόμενος ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρωπα...




Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία ‘ευρωπαϊκού στρατού’΄, ισχυριζόμενος ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενταγμένες στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η τουρκική sondakika.com, με «δήλωση του στον Τύπο μετά τη Σύνοδο των Ηγετών της G20 που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, την πρωτεύουσα της Ιταλίας, αναφερόμενος στην κίνηση για δημιουργία στρατιωτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ερντογάν είπε, «Αυτό δεν είναι ένα πιθανό project. Δεν είναι δυνατό. Όπως αναφέρατε, οι χώρες της ΕΕ, είναι κατά κύριο λόγο χώρες (ενταγμένες) στο ΝΑΤΟ και η συντριπτική τους πλειονότητα δεν ευνοεί κάτι τέτοιο, μια τέτοια δομή», είπε.

Αδύνατη η δημιουργία ευρωπαϊκής δύναμης

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που είπε: «Η ΕΕ συζητά τη δημιουργία του δικού της στρατού. Πολλά μέλη της ΕΕ είναι μέλη του ΝΑΤΟ, η Τουρκία τι πιστεύει, ως μέλος του ΝΑΤΟ, για αυτό;»

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε, «Αυτό δεν είναι ένα πιθανό έργο. Αδύνατον. Όπως δηλώσατε, οι χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών μελών της ΕΕ, είναι κυρίαρχες και η συντριπτική τους πλειονότητα δεν χαιρετίζει μια τέτοια διάρθρωση».

Η δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις 15 Αυγούστου, όταν άρχισε η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν, είχε ξανανοίξει το project για τη δημιουργία κοινής δύναμης της ΕΕ με επιχειρησιακή ισχύ προκειμένου να απεξαρτηθεί στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.