Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκθεση της ΕΛΑΣ: Το 50% της εγκληματικότητας στην Αττική προέρχεται από τους καταυλισμούς Ρομά

Συγκλονιστικά στοιχεία για το λεκανοπέδιο -«Κράτος εν κράτει» οι περιοχές-άβατο των Ρομά σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Μενίδι και Ανω Λιόσια - Να...







Συγκλονιστικά στοιχεία για το λεκανοπέδιο -«Κράτος εν κράτει» οι περιοχές-άβατο των Ρομά σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Μενίδι και Ανω Λιόσια - Ναρκωτικά, λαθρεμπόριο και κλοπές αποφέρουν τεράστια κέρδη στις «φαμίλιες» - Στρατολογούν ανηλίκους, συνεργάζονται και με Βαλκάνια

Τα χωρίζουν μόλις 15 χιλιόμετρα από την καρδιά της Αθήνας, όμως έχουν τους δικούς τους νόμους, τους δικούς τους κανόνες, τα δικά τους σύνορα. Νέα Ζωή, Ψάρι, Σκάρπα στον Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, ολόκληρα τετράγωνα στο Μενίδι και τα Λιόσια. Είναι οι «ανεξάρτητες δημοκρατίες» της Αττικής, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν απαγορευμένες ζώνες για την Αστυνομία και παράδεισο για λαθρεμπόρους ναρκωτικών, όπλων και τσιγάρων.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους των τσιγγάνικων συνοικισμών δεν συμμετέχουν στα παράνομα αλισβερίσια, όμως κινδυνεύουν αν ανοίξουν το στόμα τους. «Δεν ξέρω τίποτα. Δεν συμβαίνουν αυτά εδώ. Είναι στην άλλη πλευρά του συνοικισμού», λένε κοφτά και γυρνούν την πλάτη. Δεν είναι τυχαίο ότι σε απόρρητες αναφορές και εκθέσεις της Αστυνομίας αναφέρεται ότι σχεδόν τον 50% της εγκληματικότητας του Λεκανοπεδίου πηγάζει από καταυλισμούς Ρομά που βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο μαφιόζικων ομάδων.


Τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πέραμα είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί. Μπορεί η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων να δίνει μάχη επιβίωσης και να απέχει από την παρανομία, όμως υπάρχουν μαφιόζικες φαμίλιες που ελέγχουν την περιοχή, στρατολογούν εξαθλιωμένους Ρομά και άγουρες συμμορίες που κυλούν στον βούρκο της παρανομίας. Παιδιά και νέοι που πέφτουν στη μικροεγκληματικότητα και επιδίδονται σε κλοπές, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Για παράδειγμα, μόλις τις τελευταίες 100 ημέρες είχαν κλαπεί 17 Hyundai Accent 1.300 cc από την ευρύτερη περιοχή του Ρέντη -όμοια με το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στην αιματηρή καταδίωξη- που χρησιμοποιήθηκαν για κλοπές, ληστείες και «μπούκες» από συμμορίες των δυτικών προαστίων και στη συνέχεια βρέθηκαν καμένα στο Σχιστό. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση των γκέτο της Αθήνας παραμένει σκληρή, αφού οι προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών δεν αποδίδουν.

Τα καλάσνικοφ και οι καραμπίνες συνεχίζουν να «μιλούν». Οι παρεξηγήσεις και τα επεισόδια με φόντο όπλα και ναρκωτικά είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ ο ρόλος κάποιων αστυνομικών περίεργος και σκοτεινός.

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιθυμεί και σχεδιάζει να σπάσουν όλα τα άβατα της ανομίας. Να ξεκινήσουν επιχειρήσεις για την απελευθέρωση τουλάχιστον πέντε καταυλισμών Ρομά από τις μαφιόζικες φαμίλιες που επιβάλλουν τον άγραφο νόμο της ομερτά και τους έχουν μετατρέψει σε ορμητήρια παρανομίας. Εκεί όπου εδρεύουν οπλισμένες συμμορίες που σκοτώνουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ενώ παράλληλα διαμένουν σε αυτούς οικογένειες με γυναίκες και παιδιά, εκ των οποίων οι περισσότερες δεν έχουν καμία σχέση με τους μαφιόζους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.