Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΟΝΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: "ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ"!!!

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ...

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, για τον εορτασμό της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας στην πόλη της Καστοριάς.

Νωρίς το πρωί εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Παρόν στις εκδηλώσεις του εορτασμού και η Τιμία Κάρα της Οσίας Σοφίας, την οποία κόμισε στην πόλη της Καστοριάς η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κλεισούρας Ευφραιμία Μοναχή, ενώ ποντιακοί σύλλογοι ντυμένοι με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές πλαισίωσαν τα λείψανα και την εικόνα της Αγίας.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος ο οποίος ανέλυσε τον στίχο της ευαγγελικής περικοπής «..τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού;». Και σημείωσε πως ο χριστιανισμός χέρι με χέρι με την αρχαία ελληνική δημοκρατία δημιούργησαν τις καλύτερες κοινωνίες που είναι γνωστές ως δυτικές χριστιανικές δημοκρατικές χώρες αλλά δυστυχώς εμείς δεν κρατήσαμε τις χριστιανικές αρχές και αξίες και δεν αξιολογήσαμε σωστά την αξία της ψυχής και την ανταλλάξαμε με άλλα πράγματα.

Και συνέχισε λέγοντας πως σήμερα αυξάνονται καθημερινά φαινόμενα που δείχνουν την απομάκρυνσή μας από τις χριστιανικές μας αξίες και αρχές. Επικρατεί η αθεΐα, προστατεύουμε την ομοφυλοφιλία, αυξάνονται ραγδαίως οι εκτρώσεις και μένουμε απλοί θεατές χωρίς να μας ενδιαφέρει τι άλλο μπορεί να απαξιώσουμε από την ορθή πορεία της χριστιανικής ζωής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο για όλους τους αδίκω θανάτω σφαγιασθέντες αδελφούς μας του Πόντου και της Μικράς Ασίας και ακολούθησε μικρή λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών λειψάνων της Οσίας Σοφίας.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στον χαιρετισμό ευχαρίστησε τους Αρχιερείς γιατί με την παρουσία τους λάμπρυναν τους εορτασμούς για την Αγία μας και τόνισε πως δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός που μαζί η Εκκλησία και η Πολιτεία τιμούν αυτούς που σφαγιάσθηκαν στον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Γιατί όλοι αυτοί οι ήρωες υπέφεραν φρικτά μαρτύρια και πέρασαν διά πυρός και σιδήρου.

«Στη Σμύρνη δεν πέθαναν από κανέναν συνωστισμό αλλά από το μαχαίρι και τη βαρβαρότητα», συμπλήρωσε στεντόρεια τη φωνή ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.

Και κατέληξε λέγοντας πως, έπλυναν τα ιμάτιά τους στο αίμα του Εσφαγμένου Αρνίου και κράτησαν την ομολογία του ονόματος του Χριστού.

Σφαγιάσθηκαν για τον Χριστό και την Πατρίδα και θα πρέπει να τους θυμόμαστε πάντοτε, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς ορθόδοξοι χριστιανοί και συγχρόνως Έλληνες.

Όποιος ξεχνάει τους μάρτυρες και τους ήρωες, αυτός καταδικάζει τον ίδιο του τον εαυτό και την πατρίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.