Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ... ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ...

Στην απερίφραστη καταδίκη των διώξεων που υφίστανται οι χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μέση Ανατολή προχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθο...

Στην απερίφραστη καταδίκη των διώξεων που υφίστανται οι χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μέση Ανατολή προχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζοντας παράλληλα την ολόθυμη συμπαράσταση του ιδίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη δοκιμασία που διέρχονται. Απευθυνόμενος στον κλήρο και το λαό που παρακολούθησε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας παραλλήλισε την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού με τα μαρτύρια που βιώνουν οι σημερινοί αθλητές της πίστης στη δοκιμαζόμενη από πολεμικές συγκρούσεις Μέση Ανατολή, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
«Ο εσταυρωμένος Πατριάρχης σας θα σας ομιλήση σήμερον δια τον Σταυρόν και δια την σημασίαν του εις την ζωή μας και εις τα αδιέξοδα της. Ο Πατριάρχης σας σήμερον, ο Οποίος και αυτός αίρει καρτερικώς τον Σταυρόν της Μητρός Εκκλησίας και του Γένους πολλάκις εν θλίψεσι και πειρασμοίς και περιερχόμενος την οικουμένην μαρτυρεί αυτήν την σταυρικήν αποστολήν του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, θα αναφερθή εις μιαν άλλην διάστασιν της άρσεως του σταυρού του Κυριού και του Σταυρού της ζωής» ήταν τα μεστά από ποικίλα νοήματα και μηνύματα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη.
«Ως Γένος των Ρωμαίων Ορθοδόξων, ως γένος των Ελλήνων απανταχού γης, ως Ρωμηοσύνη μια λέξις άπειρος κα έννοια ασύλληπτος- εβιώσαμεν πάντοτε εις κάθε έκφανσιν της ζωής το μαρτύριον και τον σταυρόν» σημείωσε για να αναφερθεί στη συνέχεια στις απάνθρωπες εικόνες που φέρνουν τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και αποκαλύπτουν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο το μαρτύριο των σύγχρονων αθλητών της πίστης.
«Η Εκκλησία της Αντιόχειας σήμερον εις την Συρίαν και εις τον Λίβανον αντιμετωπίζει προβλήματα και στενοχώριας και εκπατρισμού και προσφυγιά και ατιμώσεις και απαγωγάς και βιασμούς και αποκεφαλισμούς και πικρίαν θανάτου, και μάλιστα πολλάκις θανάτου σταυρικού, ατιμωτικού, απάνθρωπου, μαρτυρικού» υποστήριξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκινημένος και στις διώξεις που μόλις πριν από ένα αιώνα βίωσαν και οι πρόγονοι του γένους των Ελλήνων στην καθ’ημάς Ανατολή και εξέφρασε την συμπαράσταση του ίδιου και του μαρτυρικού Οικουμενικού Πατριαρχείου «εις τους σύγχρονους γενναίους τούτους μάρτυρας, των οποίων ζηλεύομεν το θάρρος και την υπομονετικήν άρσιν του σταυρού της ζωής, και προσευχόμεθα ιδιαιτέρως δι’αυτούς σήμερον» όπως ανέφερε.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή οι ισχυροί της γης να φωτισθούν από τη Θεία χάρη και να συμπράξουν στην επίτευξη της ειρήνης στη μαστιζόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.