Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΚΑΣΤΑΝΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΙΔΙ...

Οι αδελφοί Δογιάμα, Λάζος, Γκόνος, Μήτρος και Τραϊανός, γεννήθηκαν και έδρασαν στην Καστανερή του νομού Κιλκίς. Μαζί με άλλους νέους της περ...

Οι αδελφοί Δογιάμα, Λάζος, Γκόνος, Μήτρος και Τραϊανός, γεννήθηκαν και έδρασαν στην Καστανερή του νομού Κιλκίς. Μαζί με άλλους νέους της περιοχής συγκρότησαν ντόπιο αντάρτικο σώμα με αρχηγό τον Λάζο. Αυτό το προνόμιο, δηλαδή μία οικογένεια να έχει τόσους αδελφούς οπλαρχηγούς κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, το κρατάει μόνο η Καστανερή.

Ανάμεσα στα 4 αδέρφια ο Λάζαρος Δογιάμας, από την Καστανερή, ήταν ένας από τους σημαντικότερους, γηγενείς οπλαρχηγούς Μακεδονομάχους κατά τον Μακεδονικό Αγώνα, με το προσωνύμιο Καπετάν Λάζος. Σκοτώθηκε κοντά στη Γουμένισσα, σε ενέδρα κομιτατζήδων, που δρούσαν και είχαν συνεργάτες στην περιοχή το 1909. Ένας άλλος εκ των αδερφών ο Δημήτριος Δογιάμας, ήταν οπλαρχηγός Μακεδονομάχος κατά τον Μακεδονικό Αγώνα, με το προσωνύμιο Καπετάν Δήμτσιος. Σκοτώθηκε στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, αφού είχε καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό, το 1912.

Όπως ιστορικά έχει καταγραφεί η Καστανερή έβγαζε Μακεδονόπουλα παληκάρια... αλλά είχε και τις φιδοφωλιές της! Φιδοφωλιές που κρατάνε μέχρι τις μέρες μας... Κι ο "Στόχος" τις ανακαλύπτει! Τον γνωρίζατε αλλά αλλιώς! Τώρα θα τον μάθετε κι απο την ανάποδη! 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...

Και μπορείτε να δείτε σε λίγες ώρες, τα θέματα του και το πρωτοσέλιδο του, από το stoxos.gr!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΪ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 


5 σχόλια

  1. Μήπως ένας απο αυτούς σκοτώθηκε το 1943 απο τους αντάρτες στην καρπη διότι ηγείτο μονάδας Γερμανών??? λέω μήπως γιατί το άγαλμα του στην Ρουμανίας έτσι λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To 1943 ήταν μέλος του ΕΔΕΣ ο Δημήτριος (γιος του Γεώργιου), συνεήφθη από το ΕΑΜ ΤΟ 1944, φυλακίστηκε τη Βέροια, όπου δολοφνήθηκε από το συγχωριανό του και μέλος του ΕΑΜ Γεώργιο Τάρτη. Το ΕΑΜ παρεδωσε τον Γ. Τάρτη στην κυβέρνηση και καταδικάστηκε σε θάνατο για ανθρωποκτονία. Ο Γέώργιος-καπετάν Γκόνος (κι αυτός μέλος της ΠΑΟ και μετά του ΕΔΕΣ) σκοτώθηκε στην Κάρπη το 1948, όταν υπηρετούσε στη χωροφυλακή και μετέφεραν οπλισμό στην περιοχή, από τμήμα του Δημοκρατικού Στρατού, που επιτέθηκε στην πομπή.

    Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι στην Ελλάδα είχαμε εμφύλιο πόλεμο. Το αν η μία παράταξη ήταν με τους Σοβιετικούς και η άλλη με τους Άγγλους δεν ακυρώνει την εθνική αντίσταση κατά των Γερμανών, ούτε ευθύνονται οι αγνοί πατριώτες αγωνιστές για τα λάθη και τις προδοσίες των ηγεσιών. Αρκετά με την καπηλεία της εθνικής αντίστασης και του πατρωτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι πως οι κομμουνιστές είχαν ένα άχτι με τις οικογένειες των Μακεδονομάχων. Αναγκαστικά αφού οι παρουσία τους και μόνον καταπολεμούσε τα σχέδιά τους να πρσαρτήσουν την Μακεδονία (και την Θράκη) στην Βουλγαρία ή την Γιουγκοσλαβία. Ουκ ολίγοι έβαψαν με το αίμα του λαιμού τους κόκκινα τα μαχαίρια των κομμυνιστών. Για ψάξτε το το θέμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΝΔΥΝΟΙ ΚΑΡΑΔΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΘΑ ΤΑ ΕΠΟΜΙΣΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΝΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΙΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.