Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Η "ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ" ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ "ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού, το Τμήμα Εθνικού Δ...

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ "ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ

Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζήτησε με έγγραφό του από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο... «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου!
Η ανεξάρτητη αρχή παρενέβη όταν πολίτης κατήγγειλε στο Συνήγορο ότι στο πιστοποιητικό που της χορηγήθηκε από το Δήμο για σχολική χρήση από το ανήλικο τέκνο της περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης», παρότι το παιδί έχει την ελληνική ιθαγένεια, από πολιτογράφηση φυσικά του γονέα! Όπως αναφέρει ο "Συνήγορος του Παιδιού", ο νόμος προβλέπει την κατάρτιση και τήρηση του Εθνικού Δημοτολογίου, το οποίο συγκροτείται από το σύνολο των εγγραφών και μεταβολών των Ελλήνων δημοτών που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας (Ν. 3274/2004, άρθ. 13 επ.). Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξε ότι «η χώρα προέλευσης δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στα εκδιδόμενα πιστοποιητικά, εφόσον δεν τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα καταγραφής του προσωπικού αυτού δεδομένου για τη σκοπούμενη χρήση». Για το λόγο αυτό πρότεινε «να εξετασθεί καταρχήν η αναγκαιότητα επεξεργασίας του στοιχείου στο πλαίσιο του Εθνικού Δημοτολογίου και, στη συνέχεια, (εφόσον τεκμηριωθεί ο σκοπός τήρησής του) η δυνατότητα ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΟΥ κατά την έκδοση, δεδομένου μάλιστα ότι η αναγραφή του ευνοεί ενδεχομένως τις διακρίσεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών προερχόμενων από τρίτες χώρες».
Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι η επεξεργασία του στοιχείου επιβάλλεται για την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, ζήτησε ωστόσο με έγγραφό του (118280/26690/30-4-2010) από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου.
Καταλάβατε δηλαδή τι επιχειρούν να κάνουν; Να επιτύχουν την πλήρη αλλοίωση και εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους!

12 σχόλια

  1. δινουν στους μαυρους την αγορα της κυψελης!!
    ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ
    Η Επιτροπή προβάλλει στο πόρισμά της ως μείζον θέμα την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, χωρίς ωστόσο να προωθείται ως λύση η καταστολή. Αντίθετα, πρόταση της Επιτροπής είναι να καθοριστούν στο κέντρο της Αθήνας χώροι για πολυπολιτισμικές αγορές, που θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση και πρέπει να μην είναι μακριά από το εμπορικό κέντρο, στα πρότυπα του Camden market του Λονδίνου. Στις αγορές αυτές δεν θα πωλούνται παράνομα προϊόντα αλλά νόμιμα καθώς και «αυτο-παραγόμενα» (χειροτεχνήματα), όπως γράφουν οι συντάκτες του πορίσματος. Επίσης, θα δρομολογηθεί η αδειοδότηση σημείων πώλησης (πάγκοι) σε καθορισμένα σημεία. Μια από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν να παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό το κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου ή ο χώρος της αγοράς στην Κυψέλη
    ολο το αρθρο των νεων
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4578432

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα χαλια μας τα μαυρα.. εχουμε ολοι ευθυνη που βγαινουν και ξαναβγαινουν οι ιδιες και καθε φορα χειροτερες καταστροφικες κυβερνησεις.. η Ελλαδα βουτηχτηκε στην αμαρτια και την απληστια και τωρα το πληρωνει. ας ελπισουμε στο ελεος του Θεου μας που τοσο εχουμε ξεχασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sta xartia mou edw stin Souhdia (pou eir8 nomima) anagrafete xwra proeleushs h Ellada.
    DEN MAS KATOURAS KYRIE SYNHGORE POU PLHRWNESE ADRA APO TON ELLHNA FOROLOGOUMENO,KARAGKIOZH E KARAGKIOZH!!!
    A Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xirotera ke apo tin Australia ginate: 160 ethnikes mionotites ke 400 (ne 400) omoloumenes gloses. Na tous psifizete ke na tous xereste.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕΕΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΝ ΣΚΑΤΕ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΗ.Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΦΤΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΑ... ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ.ΠΟΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ? ΠΟΤΕ!ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ?ΜΗΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ ΣΕ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΡΕΕΕ.ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ίδιο γίνεται σε όλα τα πολυπολιτισμικά κράτη. Π.χ. στον Καναδά, για όποιον έχει γεννηθεί εκεί, αναγράφεται πουθενά "χώρα προέλευσης";
    Χώρα προέλευσης είναι ο Καναδάς. Έτσι και στην Ελλάδα, χώρα προέλευσης είναι η Ελλάδα. Το βρίσκω εντελώς φυσιολογικό και μάλιστα αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν πηγα καναδα, αλλα στις ΗΠΑ αναγραφονται λεπτομερως. και οι συγγενεις στο εξωτερικο ακομα. και αφηστε τα σαπια. 12 χρονια εμεινα εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώς επιτρέπεται τότε η δημιουργία Αλβανικού κόμματος, από άτομα που έχουν λάβει την Ελληνική ιθαγένεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε, που συγκρίνεις και ταυτίζεις τον Καναδά με την Ελλάδα, βλέπεις αλήθεια πολλές ομοιότητες μεταξύ των δυο χωρών;;; Γιατί 1ον) Η Ελλάδα έχει Έθνος, γηγενή πληθυσμό δηλαδή, αυτόχθονες, ενώ στον Καναδά τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής τους έχουν για ατραξιόν στα τσίρκο. 2ον)Οι ξένοι- αλλοδαποί που γεννήθηκαν ή απλά διαμένουν για χρόνια στον Καναδά, έχουν προσκληθεί από το ίδιο το κράτος, δεν εισέβαλλαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, και όπως- ίσως και να γνωρίζεις, αλλά το κάνεις γαργάρα!- για να εγκατασταθείς μόνιμα στον Καναδά και στις ΗΠΑ, το κράτος ζητά διαπιστευτήρια, δηλαδή, κάποιον συγγενή που βρίσκεται ήδη ΝΟΜΙΜΑ στην χώρα να εγγυηθεί για την παρουσία σου και τις προθέσεις εγκατάστασής σου στην χώρα. Αυτό είναι το αυτονόητο στα οργανωμένα κράτη, κι όχι η χαζομάρα και η ημιμάθεια η δική σου που έχει φέρει την πατρίδα μας σε τέτοιο χάλι. Γιατί έχουμε βαρεθεί να ακούμε μ@λ@κιες, από Έλληνες ντόπιους ή μετανάστες δεύτερης ή τρίτης γενιάς, που μετά το πλύσιμο πιάτων που έριξαν στην ξενιτιά οι δικοί τους για να τους κάνουν ανθρώπους, την είδαν αφρόκρεμα και avant-garde μεταναστόπουλα, που όλα τα θεωρούν δεδομένα, φυσιολογικά και αυτονόητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mpa -H EPANASTASH-min to les auto,oi "Piatades" Ellhnes metanastes Agapoun tin Patrida Ellada pio poli apo tous Ellhnes tis Ellados,gia evnohtous logous bebaia,Kai to apodeikneioun ka8hmerina, Aplws o ellhnas apo ton Kanada pou tou aresei h Polipolitismikothta eine NTENEKES KSEGANWTOS,DIOTI OPWS SWSTA LETE H AMERIKH-KANADAS-AUSTRALIA-KTL,EITAN XWRES INDIANWN KAI ESKIMOWN,OPOU TOUS ARPAKSAN TIS PATRIDES TOUS OI "METANASTES",STON DE KANADA ONOMASAN KAI TIN PRWTEVOUSA TOUS!!! OTTABA GIA NA "TIMHSOUN" PROFANWS TIN INDIANIKH FYLH TWN OTTABAS POU OI IDIOI AFANHSAN!!!
    OI ELLHNES EINE AUTOX8ONES KAI DEN EIXAME EMEIS POTE APOIKIES OPWS H _AGGLIA-GALLIA_ISPANIA-BELGIO-OLANDIA_PORTOGALIA,GIA NA DEXWMASTE KOSMO APO TIS PRWHN APOIKIES MAS!!!
    TELOS ALLH H OIKONOMIA KAI H GEWGRAFIKH EKTASH TOU KANADA KAI ALLH TIS ELLADOS POU DYSTHXWS EPTWXEUSE,LOGW TWN FATAOULHDWN POLITIKANTHDWN,KAI THS PARANOMHS-PARANOMHS-PARANOMHS-PARANOMHS-PARANOMHS,EISDOXEIS EKATWMMYRIWN KAKOPIWN KAI MH STIN XWRA....
    A BYzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9/6/10 11.20 πμ ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΕΓΚΡΙΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ "ΖΩΑ" ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΑΜΕΡΙΚΗ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΛΠ ΟΙ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ! ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ, ΜΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ, ΚΑΙΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ! ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΤΟΣΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το δικο μου το χαρτι της πολιτογραφησης στης ΗΠΑ λει "χωρα ελευσις= Ελλας"
    γιατι να μην το λει και το χαρτι που δινει το ελληνικο κρατος στους "παρανομους" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.