Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Σοβαρό αεροναυτικό επε...

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Σοβαρό αεροναυτικό επεισόδιο -που θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις- είχαμε στις 16:15 σήμερα το απόγευμα 14ν.μ. από τα Μεστά της Χίου όταν σχηματισμός από 7 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησε σε εικονική προσβολή σκάφους επιφανείας του ΠΝ.

Πιο συγκεκριμένα τέσσερα τουρκικά F-16 και τρία F-4E Terminator αφού εισήλθαν στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου ασκούνταν σκάφη του ΠΝ στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς». Στη συνέχεια τα δύο από τα τρία F-4 του σχηματισμού αφού εκτέλεσαν απότομη κάθοδο από το ύψος πτήσης τους σε πολύ χαμηλό ύψος πραγματοποίησαν εικονική προσβολή πολυβολισμού στη Φρεγάτα «Σαλαμίς» τύπου MEKO 200HN κλάσης «Ύδρα» από ύψος 165 μέτρων.
Η φρεγάτα που είχε ήδη εντοπίσει το σχηματισμό των τουρκικών αεροσκαφών με τους δικούς της αισθητήρες ενεργοποίησε αμέσως τα αντιαεροπορικά της συστήματα εγκλωβίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη. Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη μετά την εικονική προσβολή αποχώρησαν από την περιοχή και εξήλθαν από το FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.
Την πρώτη φάση μάλιστα της άσκησης «Καταιγίς-10» (το βράδυ της 7ης Ιουνίου) παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη, από τη Φρεγάτα «Σαλαμίς» παρακολουθώντας από το κέντρο επιχειρήσεων της φρεγάτας, την νυχτερινή ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων

Σε ότι αφορά τη συνολική δραστηριότητα της τουρκικής Αεροπορίας αυτή κινήθηκε σε αρκετά υψηλά επίπεδα –αναφορικά με την προώθηση των σχεδίων της Άγκυρας για διαμοιρασμό του Αιγαίου μέσω της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων- πραγματοποιώντας παραβάσεις του FIR Αθηνών όπως και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).
Πιο συγκεκριμένα πέντε σχηματισμοί από τελούμενοι από 17 συνολικά αεροσκάφη, προχώρησαν σήμερα σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 8 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Από τα 17 αεροσκάφη τα 4 έφεραν οπλισμό. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο. Εμπλοκές δε σημειώθηκαν καθώς τα αεροσκάφη της ΠΑ αρκέστηκαν –για άλλη μια φορά- σε διακριτικές αναγνωρίσεις κατά πάγια τακτική.

πηγή:defencenet
αετός για το stoxos.gr


8 σχόλια

  1. Auta na ta Blepei o hli8ios o tzefry pou pistevei tous Tourkalades kai 8a mas balei se megales peripeteies to mosxari....
    A Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα μας βάλει???? Το οτι μας έχει σκίσειεσυ βρε αδερφέ δεν το εχεις πάρει χαμπάρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βυζαντινε χαιρε !
    Τι να βλεπει ο προδοτης ; Αφου αυτος τους ειπε να ελθουν και να παρουν οτι θελουν !
    Θα πρεπει επιτελους ολοι μας να παψουμε να μιλαμε σαν να ειχε η Ελλας κυβερνητες.
    Ρεμαλια ειναι και οι 300.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την επόμενη φορά η προσβολή ελληνικής φρεγάτας θα είναι με πραγματικά πυρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λέει επ'αυτού ο "τουρκοφάγος" Μπεγλίτης ;;; Σήμερα εδινε "διαλέξεις" περί SIEMENS στον τηλεοπτικό δίαυλο SKY. Θέλοντας και μη, θυμήθηκα τον Πάγκαλο όταν έδινε "συνετεύξεις" την νύχτα των γεγονότων στα Ίμια και μ' έπιασε σύγκρυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κριμα! Ηταν ευκαιρια να γινει με πραγματικα πυρα μπαs και επιτελουs ολα τα αθλια υποκειμενα του στρατου και τηs πολιτικηs εξαναγκαζονταν να πραξουν τα αυτονοητα. Μονο με βιαιο εξαναγκασμο μπορουν να αντιδρασουν οι σαπιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
    ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΔΗΛ. ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ.
    ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ.
    ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε.
    ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γενικα στον πολεμο η καλυτερη πολιτικη ειναι να καταλαβεις τη χωρα του αντιπαλου ΑΘΙΚΤΗ,το να την καταστρεψεις,ειναι ΚΑΤΟΤΕΡΟ,το να αιχμαλωτισεις το στρατο του εχθρου,ειναι το καλυτερο απο να τον εξοντωσεις.Το να καταλαβεις ενα λοχο η ενα ταγμα ειναι καλυτερο απο το να τους σκοτωσεις.Διοτι το να κερδισεις εκατο νικες σε εκατο μαχες δεν ειναι ενδειξη κορυφαιων στρατιωτικων ικανοτητων.Το αποκορυφωμα της στρατιωτικης δεξιοτεχνιας ειναι να ΥΠΟΤΑΞΕΙΣ τον εχθρο ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ.κατα συνεπεια,αυτο που εχει μεγιστη σπουδαιοτητα στον πολεμο ειναι να ΕΠΙΤΕΘΕΙΣ στην στρατιγικη του εχθρου.Αυτος που διαπρεπει στην αντιμερωπισητων δυσκολιων το κανει πριν αυτες προκυψουν και θριαμβευει πριν πραγματοποιησουν τις απειλες τους.Εγω λεω οτι αν ο στρατος μας κατανοησει το νοημα του θα ειναι ο υπερασπιστης της μοιρας του λαου του και ο κριτης του πεπρωμενου του ΕΘΝΟΥΣ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.