Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

.. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ... Oι έντονες πιέσεις του Δημάρχου Κηφισιάς, οι πολι...

..
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
...
Oι έντονες πιέσεις του Δημάρχου Κηφισιάς, οι πολιτικές παρεμβάσεις του Ηλία Πολατίδη, οι ακτιβιστικές κινητοποιήσεις των Ανένταχτων Πατριωτών που ανέδειξαν το θέμα και προκάλεσαν τις πρώτες αποφάσεις και ασφαλώς οι προσωπικές ευαισθησίες του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, έφεραν επιτέλους αποτέλεσμα. Το σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά είναι πλέον χαρακτηρισμένο και επίσημα ως Εθνικό Μνημείο.

Στις 30 Μαρτίου φέτος το θέμα εισήχθη με πρωτοβουλία Σαμαρά στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων με την ένδειξη του επείγωντος και μετά την διήμερη δυναμική κινητοποίηση των Ανένταχτων Πατριωτών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ) το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Μαρτίου. Είχαν προγηθεί εκτεταμένα και συνεχή δημοσιεύματα από τον «Στόχο» και άλλα έντυπα. Στις 25 Ιουνίου το Κεντρικό Συμβούλιο συνεδριάζει και ο Δήμαρχος Κηφησιάς Νίκος Χιωτάκης, παρευρίσκεται και υποστηρίζει θερμά την διάσωση της οικείας του Παύλου Μελά, πάγιο αίτημα και επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής των κατοίκων και όλων των Ελλήνων που βίωναν το σάπισμα της Ιστορίας μας, υπαιτιότητα μιάς διαχρονικής αναισθησίας που πλήττει βάναυσα και κάθετα όλον τον κοινωνικό ιστό.

Η λυτρωτική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και αυτό αντικατοπτρίζεται και από τις ανακουφιστικές και πανηγυρικές δηλώσεις του Δημάρχου Κηφισιάς: «Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά που από την πρώτη στιγμή που του ετέθη το ζήτημα διάσωσης της ιστορικής αυτής οικίας ευαισθητοποιήθηκε, κίνησε άμεσα τις διαδικασίες και φτάσαμε σήμερα σε αυτό το θετικότατο αποτέλεσμα. Επίσης ευχαριστώ το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για την άψογη συνεργασία που είχαμε και την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάναμε από κοινού για την διαφύλαξη και ανάδειξη ενός ιστορικού μνημείου»

"ΣΤΟΧΟΣ"

4 σχόλια

  1. ΑΞΙΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ

    ΑΞΙΟΙ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Η' ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΡΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι καλά. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Σημάδι πως η υβριστική κωλυσιεργία των πολιτικών αρχίζει να εκτοπίζεται. Έτσι η αδιαφορία έναντυ του ηρωϊσμού και του πατριωτισμού θα υποχωρήσει για να δημιουργηθούν νέοι ήρωες στους επερχόμενους αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ HELLRAISER

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.