Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝ ΟΙΔΑ... ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ!!!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΓΕΡΟ Ή ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΓΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; ... Τό έκανε πάλι το θάυμα της...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΓΕΡΟ Ή ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΓΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
...
Τό έκανε πάλι το θάυμα της η "γενιά του Πολυτεχνείου" δια του άξιου αντιπροσώπου της συγγραφέα - συντάκτη, Σταύρου Λυγερού.
Ο Σταύρος Λυγερός -μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 -παρουσία υψηλότατης διακομματικής αποστολής- κατά την παρουσίαση του βιβλίου του "Εν ονόματι της Μακεδονίας" δήλωσε με ύφος σοφιστικέ... «η Μακεδονία δεν είναι Κουρδιστάν, δεν είναι κατακερματισμένη πατρίδα ενός έθνους, αλλά πολυεθνική από τα μεσαιωνικά χρόνια»... Σώπα ρε! Από όλα όσα γνωρίζει για την Μακεδονία αυτό βρήκε να δηλώσει ο συγγραφέας, θέλοντας ίσως να μας προϊδεάσει για το περιεχόμενο του βιβλίου του και προφανώς καταχειροκροτούμενους από τους ομόσταυλούς του δίπλα και κάτω από το πάνελ των εκδόσεων "Λιβάνη". Και έγραψε και βιβλίο το οποίο για να είμαστε ειλικρινής δεν έχουμε ακόμη πιάσει στα χέρια μας, αλλά επειδή.... φανταζόμαστε, θα οπλιστούμε με... ψυχραιμία και θα το κάνουμε. Απο κοντά βέβαια στην ίδια εκδήλωση, έσπευσαν να παραχωρήσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι του κατεστημένου, το όνομα της Μακεδονίας μας στου σκοπιανούς αλλά με την συνοδεία "γεωγραφικοπύ προσδιορισμού". Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και φυσικά ο Αλέκος Αλαβάνος συνηγόρησαν στην άποψη του συγγραφέα πως... "Οι γείτονες, δικαιούνται να είναι το μέρος, αλλά όχι το όλο." Έν οίδα Βρεγμένη σανίδα!!!

4 σχόλια

  1. E, λυγαριά-λυγαριά βίτσα στα πλευρά, που του χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OXI FILE STOXE... EN OIDA... EKTELESTIKO APOSPASMA !!.
    ALLA DEN FTAINE AYTOI,EMEIS FTAIME POY OPWS LEEI KAI O FILOS PATRIWTHS DHMOSQENHS LIAKOPOYLOS,EIMASTE KOTES !.
    H NEOTAKSIKH SIWNISTIKH PROPAGANTA KANEI THN DOYLEIA THS ME TOYS EQNOPRODOTES KOMPLEXTIKOYS OLWN TWN MANTRIWN,EMEIS TI KANOYME ?
    QA KAQWMASTE KAI QA TOYS KOITAME NA PRODIDOYN TA IERA KAI TA OSIA THS PATRIDOS ? H QA LIWSOYME TA KEFALIA TWN FIDIWN ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ! ΟΥΣΤ !
    Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΗ "ΜΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΡΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ,ΕΙΠΕ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΟΤΙ " Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ "ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ,ΑΦΟΥ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ".
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.( ΕΦΗΜ."ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για σταθείτε, ρε παιδιά, πού είναι το λάθος; Πολυεθνική ήταν και είναι η Μακεδονία, άλλο αν στην ελληνική της πλευρά κατοικούν σχεδόν μόνον Έλληνες. Στην σκοπιανή πλευρά κατοικούν τουλάχιστον τρεις εθνότητες, με κυρίαρχο στοιχείο αυτό των Σλάβων. Στο βουλγαρικό κομμάτι δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά μάλλον Βούλγαροι μόνο κατοικούν. Τόσο στο σκοπιανό, όσο και στο βουλγαρικό τμήμα υπάρχει ελληνική μειονότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν ξέρω γιατί ενοχλεί κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.