Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Α ΡΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ... ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ...

ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ... ΚΟΛΟΝΑΚΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ; ... Πρόκληση που προσβάλλει τα ήθη της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας,...

ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ... ΚΟΛΟΝΑΚΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ;
...
Πρόκληση που προσβάλλει τα ήθη της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αποτελεί το γεγονός που έγινε γνωστό στην εφημερίδα μας κατά τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Μας το έλεγαν και δεν το πιστεύαμε!
Σύμφωνα με τηλεφωνήματα Ελληνόψυχων αναγνωστών, ο νομικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κάνει αυτή τη περίοδο την… «στρατιωτική του θητεία». Μονό που το «αγαπημένο παιδί» του Αρχιεπίσκοπου δεν κάνει τη θητεία του σε κάποια παραμεθόρια περιοχή, αλλά στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής που βρίσκονται εντός της «Μονής Πετράκη» που έχει έδρα στο Κολωνάκι!
...
Και την ίδια ώρα κάποιοι κύκλοι του Ιερώνυμου έχουν το θράσος να μιλούν για… «σεμνότητα και ταπεινότητα» που χαρακτηρίζει (δήθεν) όλες τις πράξεις του Ιερώνυμου! Διότι είναι πολύ προκλητικό, την ώρα που τα παιδιά του Ελληνικού Λαού περήφανα υπηρετούν τη θητεία τους στα σύνορα και κυριολεκτικά φυλάνε «Θερμοπύλες» στον Έβρο, στην Σάμο, στη Λήμνο, στη Κάσο και στην Κω, ο… «κολλητός» του «σεμνού» Ιερώνυμου να κάνει την… «θητεία του» στο… Κολωνάκι!
...
Και με την ευκαιρία αυτή ρωτάμε: Ο «βαρύμαγκας» που προΐσταται του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, γνωρίζει το γεγονός; Η μήπως δεν το ξέρει, γιατί αυτή τη περίοδο είναι πολυάσχολος, αφού δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με θέματα «Εθνικής Αμύνης» και το μόνο που τον απασχολεί είναι τα εσωκομματικά του «μαντριού» του; Μήπως είναι καιρός να αναλάβουν δράση επί του θέματος Ελληνόψυχοι Αξιωματικοί και να στείλουν τον νεαρό νομικό σύμβουλο του Ιερώνυμου στην παραμεθόριο, όπου θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται;
...
Εφημερίδα "Στόχος"

3 σχόλια

  1. Ο Χριστόδουλος μας λείπει σίγουρα...Τάλεγε έξω από τα δόντια και είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρη ότι και τώρα τα ίδια θα έκανε...Και άν θυμόμαστε καλά ήταν και ο πρώτος που εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο την κατάργηση του αστράτευτου για κληρικούς και μοναχούς,ώστε τα στελέχη της Εκκλησίας να μη σκανδαλίζουν το πλήρωμα με τέτοιου είδους απαλλαγές...Απλός,προσηνής σε όλους,μας έβαζε μπροστά στις ευθύνες μας ώς πολίτες και ως χριστιανούς...Γι αυτό και η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν τον χώνευε...Ανήμερα της εθνικής επετείου(κοιτάξτε σύμπτωση )κλείνει 9 μήνες μακριά μας ο αγαπημένος μας Ποιμενάρχης...Θα θυμηθεί κανείς ?Οσο για τον Ιερώνυμο,η σεμνότης και η ταπεινότης ήταν απαραίτητο εργαλείο ώσπου να εκλεγεί...Οπως ακριβώς έγινε και με την κυβέρνηση...Το σεμνά και ταπεινά ώσπου στρογγυλοκάθισαν στα υπουργεία και μετά ξέχασαν τα πάντα...9 Μήνες μετά ,αναζητείται Χριστόδουλος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Και άν θυμόμαστε καλά ήταν και ο πρώτος που εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο την κατάργηση του αστράτευτου για κληρικούς και μοναχούς,ώστε τα στελέχη της Εκκλησίας να μη σκανδαλίζουν το πλήρωμα με τέτοιου είδους απαλλαγές..."

    Αυτό έγινε την περίοδο των σκανδάλων (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με Βαβύληδες , παραδικαστικά κυκλώματα με ανάμειξη Γιοσσάκη, και τα ρέστα) και δεν ξέρω καν αν το εισηγήθηκε (υπάρχουν αναφορές;) στην ΙΣ, ή απλώς είπε ότι θα το έκανε. Όπως και να έχει το πράγμα, μετά την λαίλαπα των σκανδάλων, η υπόσχεση ξεχάστηκε και οι παπάδες εξακολουθούν να μην υπηρετούν στρατιωτική θητεία. Αυτά, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι.
    Κι άλλα πράγματα είχε πει ότι θα έκανε, τα οπία έμειναν γράμμα κενό (π.χ. κάθαρση στην εκκλησία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά τα πήγε!Δυσαρέστησε κάποιους με αυτά που έκανε,αλλά επρόκειτο μόνο περί των γνωστών βολεμένων...Οσο για το αν το υποσχέθηκε,το είχε ήδη συζητήσει και εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο και την Ιεραρχία της Εκκλησίας.Τώρα πέρα από το τι είπε ο Χριστόδουλος,ο κάθε άνδρας που σκέπτεται να αφιερωθεί,πρέπει προηγουμένως να έχει εκπληρώσει τις προς την πατρίδα υποχρεώσεις του.Αλλιώς πώς θα διδάξει άλλους να συμμορφώνονται προς τους νόμους όταν δεν το κάνει ο ίδιος πρώτα ?Φυσικά ο Χριστόδουλος ήταν αρχιεπίσκοπος,όχι μπαμπούλας...Αν δεν καταλαβαίνει ο καθένας πού πηγαίνει και γιατί,αυτό δεν μπορεί κανεις να το διδάξει...Χριστόδουλε σε πάμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.