Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σουδάν: «Προσπαθήσαμε να φύγουμε και μας πυροβολήσανε» λένε Έλληνες εγκλωβισμένοι

   Στον δρόμο για τη χώρα μας βρίσκονται Έλληνες που εν μέσω σφοδρών πυρών κατάφεραν να φύγουν από το Σουδάν, ωστόσο η αγωνία εξακολουθεί ν...

  



Στον δρόμο για τη χώρα μας βρίσκονται Έλληνες που εν μέσω σφοδρών πυρών κατάφεραν να φύγουν από το Σουδάν, ωστόσο η αγωνία εξακολουθεί να υπάρχει για όσους Έλληνες βρίσκονται ακόμα στο επίκεντρο των εχθροπραξιών.

Όπως αναφέρει γυναίκα εγκλωβισμένη μιλώντας στην ΕΡΤ: «Δεν έχουμε φύγει, είμαστε ακόμα εδώ. Προσπαθούσαμε χθες να φύγουμε, μας σταματήσανε, μας πυροβολήσανε και μας πήγαν πίσω. Δεν μπορούμε να φύγουμε από την περιοχή της εκκλησίας».



Από την πλευρά του ένας ακόμα Έλληνας εγκλωβισμένος τονίζει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. «Πάρα πολύ χάλια, πάρα πολύ δύσκολα. Και ο μητροπολίτης μας περνάει πάρα πολύ δύσκολα με αυτούς τους εγκλωβισμένους. Ευελπιστούμε σήμερα να γίνει κάτι», εξηγεί στην ΕΡΤ.

«Δεν μπορεί άνθρωπος να επιβιώσει έτσι, ζητάμε βοήθεια. Σήμερα πάλι πυροβολισμοί, μετά την προσπάθεια που κάναμε το πρωί για να βγούμε από την Μητρόπολη, να πάμε στη γαλλική πρεσβεία. Είναι αδύνατον να βγει κάποιος από το κέντρο, το είδαμε σήμερα με τα μάτια μας. Είδαμε τον θάνατο. Αυτός που μας είπε "να βγείτε" έξω μας έστελνε στον θάνατο και το ξέρει πολύ καλά αυτό. Μας μίλησε ο στρατός πολύ άσχημα, πυροβόλησε λίγο το αυτοκίνητο. Σε λίγο θα μείνουμε από ρεύμα και νερό, γιατί το πετρέλαιο που έχει μείνει έχει μείνει πολύ λίγο, μας το είπε χθες, μας ειδοποίησαν. Σε λίγο δεν θα έχουμε να φορτίσουμε τα κινητά μας. Πως θα μιλήσουμε, πως θα ακούσετε τα νέα μας, θα ξέρετε ότι πεθαίνουμε.» αναφέρει μιλώντας στο ΣΚΑΪ η Αλεξάνδρα Καλουμέτη περιγράφοντας την κόλαση που ζουν.

«Μας πήραν μας είπαν πηγαίνετε στη γαλλική πρεσβεία, θα σας πάνε από εκεί, στο αεροπλάνο από εκεί. Πήγαμε μέχρι εκεί κάτσαμε 3 ώρες, σφαίρες στο δρόμο, όχι μέσα στη πρεσβεία, στο δρόμο, πεταμένοι στο δρόμο, με τη γυναίκα μου και ένα κοριτσάκι 1,5 χρονών και στο τέλος μας γυρίσανε σπίτι.Έχουμε φτάσει σε σημείο να σκέφτεται ο κόσμος πως θα φύγει μόνος του για Αίγυπτο και από εκεί ο Θεός και η μοίρα μας» περιγράφει στον ΣΚΑΪ ένας Έλληνας που βρίσκεται σε ένα άλλο σημείο του Χαρτούμ και προσπάθησε να φτάσει στη γαλλική πρεσβεία.

Την ίδια ώρα, το ελληνικό ΥΠΕΞ συζητά για τον περαιτέρω συντονισμό στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού την ώρα που η προσπάθεια συνεχίζεται στο Χαρτούμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.