Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Είναι αιτία πολέμου...» Yeni Safak: Η Άγκυρα θα αντιδράσει στην επέκταση ανατολικά της Κρήτης...

Συνεχίζονται οι απειλές από την Τουρκία είτε σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας ή δημοσιευμάτων, ειδικά από τα φερέφωνα του Ερντογάν.  Η Yeni Saf...




Συνεχίζονται οι απειλές από την Τουρκία είτε σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας ή δημοσιευμάτων, ειδικά από τα φερέφωνα του Ερντογάν. 

Η Yeni Safak προαναγγέλλει ότι η Άγκυρα θα αντιδράσει σε μια επέκταση ανατολικά της Κρήτης και ότι θα υπάρξουν «πρωτοβουλίες» από την πλευρά της Τρίπολης για το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων.

Στο άρθρο του, ο Γιαχιά Μποστάν τονίζει πως η θέση της Άγκυρας όσον αφορά στην επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη είναι ξεκάθαρη και αφορά στην ανατολική ακτή του νησιού μόνο.

«Η άποψη της Άγκυρας για το θέμα είναι ξεκάθαρη. Εάν η Ελλάδα αποφασίσει επέκταση στα 12 μίλια και συμπεριλάβει την ανατολική ακτή του νησιού της Κρήτης και κάνει ένα βήμα που θα επηρεάσει το Αιγαίο, αυτό θα σημαίνει αιτία πολέμου για την Τουρκία. Το 1995, ελήφθη μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Αυτή η στάση έχει κοινοποιηθεί ξεκάθαρα στα εμπλεκόμενα μέρη -πριν και ξανά. Με βάση αυτό το γεγονός, η Ελλάδα αναμένεται να περιορίσει την απόφασή της μόνο στη νότια ακτή του νησιού, που αφορά στη Λιβύη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, όμως, η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές, αναφέρει ότι το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση της Τρίπολης θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες κατά της Αθήνας για την «προστασία των δικαιωμάτων της στη Μεσόγειο».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.