Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμική Αεροπορία: Στην Τανάγρα και το δέκατο Rafale - Σε παροξυσμό οι Τούρκοι

Νέος μέλος στην 332 Μοίρα «Γεράκι» - Ένα ακόμα ολοκαίνουργιο Rafale έβαλε το εθνόσημο και οι Έλληνες πιλότοι το παίρνουν στα χέρια τους - Ι...





Νέος μέλος στην 332 Μοίρα «Γεράκι» - Ένα ακόμα ολοκαίνουργιο Rafale έβαλε το εθνόσημο και οι Έλληνες πιλότοι το παίρνουν στα χέρια τους - Ικανοποίηση στο ΓΕΑ καθώς «τρέχουν» εντός χρονοδιαγράμματος τα προγράμματα για Rafale και Viper.

Την ώρα που οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση στο Αιγαίο μέσα από τις επικίνδυνες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, η Πολεμική μας Αεροπορία όχι απλώς απαντάει με ταπεινωτικές αναχαιτίσεις, αλλά χτίζει και το μέλλον της.

Στις 13.04 της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου, προσγειώθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα το 10ο ολοκαίνουριο Rafale της Πoλεμικής Αεροπορίας.

Τo νέο μαχητικό αεροσκάφος θα υπηρετεί στην 332 μοίρα «Γεράκι», με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά να εκφράζει απόλυτη ικανοποίηση για την τήρηση των χρονοδιαγρμμάτων από τους Γάλλους.«Η Πολεμική Αεροπορία ενισχύεται. Eίναι δυνατή, είναι πάντα παρούσα», είπε ο Αρχηγός της HAF κατά τη χθεσινή τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Cessna T-41D.

Όπως τονίζουν στελέχη του ελληνικού «Πενταγώνου», το 2022 είναι χρονιά - ορόσημο για τα ελληνικά φτερά, με την Πολεμική μας Αεροπορία να αναβαθμίζει και να ενισχύει το σύνολο σχεδόν του εναέριου στόλου. Δεν θα μπορούσε λοιπόν η χρονιά να μην κλείσει εντυπωσιακά για την HAF, που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να υποδεχτούν νέες «ριπές» στην Τανάγρα και από τα υπόστεγα της ΕΑΒ να βγουν νέες «οχιές».

Πιο συγκεκριμένα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας ακόμα ένα μαχητικό Rafale, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό «ριπών» σε 10. Ένα μήνυμα ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας και μια υπόσχεση των Γάλλων ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια.

Τις επόμενες ημέρες όμως θα βγει από τα υπόστεγα της ΕΑΒ και το τέταρτο F-16 Viper, το οποίο θα ολοκληρώσει το πρώτο κεφάλαιο της αναβάθμισης, με έλεγχο και πιστοποίηση και βάσει του συγκεκριμένου kit proofing θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των υπόλοιπων 78 F-16 Block 52+.

Το συγκεκριμένο μαχητικό έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες ελέγχου χωρίς κανένα πρόβλημα και μετά την έξοδο του από την ΕΑΒ αναμένεται να απογειωθεί από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα προς την Κρήτη και την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Εκεί, θα ενταχθεί – όπως και τα πρώτα τρία - στην 343 Μοίρα «Αστέρι», με τους Έλληνες χειριστές να το παραλαμβάνουν και να καλούνται να μάθουν όλα τα μυστικά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.