Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επεισόδιο με ρωσικά πλοία στην Αδριατική – Πλησίασαν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους»

   Το επεισόδιο με τα ρωσικά πλοία έγινε στα στενά του Οτράντο, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας, καθώς περνάει από εκεί ο αγωγός Trans Adri...

  



Το επεισόδιο με τα ρωσικά πλοία έγινε στα στενά του Οτράντο, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας, καθώς περνάει από εκεί ο αγωγός Trans Adriatic Pipeline (TAP) και άλλα υποβρύχια καλώδια διαδικτύου.

Η ομάδα κρούσης (CSG) του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS George HW Bush βρίσκεται από τις 20 Δεκεμβρίου στην Αδριατική Θάλασσα, όπου μία ρωσική φρεγάτα φαίνεται να την «ακολουθεί».

Σύμφωνα με το Itamilradar, τουλάχιστον δύο μονάδες του ρωσικού ναυτικού έχουν μπει στη νότια Αδριατική για να ακολουθήσουν το CSG του USS HW Bush. Η ομάδα κρούσης αποτελείται από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το καταδρομικό κλάσης Ticonderoga USS Leyte Gulf, το αντιτορπιλικό ITS Andrea Doria και μια φρεγάτα κλάσης Bergamini (ITS Carabiniere).

Ένα πλοίο του του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, είτε η φρεγάτα Admiral Flota Kasatonov είτε μία κορβέτα κλάσης Steregushchiy, πλησίασαν πολύ κοντά τα πλοία, σε απόσταση μικρότερη των 4,5 χιλιομέτρων.

Στην Αδριατική Θάλασσα, υπάρχει και ακόμη ένα ρωσικό πλοίο, το δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin το οποίο τροφοδοτεί συχνά ρωσικές μονάδες στο Ιόνιο πέλαγος και σήμερα πλέει μεταξύ Απουλίας και Αλβανίας. Η κατάσταση στην περιοχή περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο, όταν ένα ελικόπτερο Sikorsky MH-60R του αμερικανικού ΠΝ άρχισε να περιπολεί ολόκληρη τη νότια Αδριατική. Στην ίδια περιοχή, σήμερα το πρωί επιχειρούσε και ένα αεροσκάφος ATR P-72A της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Itamilradar, που παρακολουθεί τακτικά τις κινήσεις των πλοίων στην περιοχή, το ρωσικό τάνκερ «Akademik Pashin» έμεινε ακινητοποιημένο στο κανάλι του Οτράντο για περίπου 3 ώρες, ενώ άρχισε να φεύγει προς το Ιόνιο τις απογευματινές ώρες.

Το συγκεκριμένο σημείο, τα στενά του Οτράντο, είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς σε αυτό το σημείο της θάλασσας περνάει ο αγωγός Trans Adriatic Pipeline (TAP) και άλλα υποβρύχια καλώδια διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.