Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός στην Εύβοια: Συγκαλείται η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου – Ανησυχούν οι ειδικοί

Συγκαλείται η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, μετά τον σεισμ...





Συγκαλείται η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια το μεσημέρι της Τετάρτης, και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

Η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες δράσεις. Είχε προηγηθεί σχετική επικοινωνία του προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη.

Επίσης το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει έρθει σε επαφή με την δήμαρχο της Χαλκίδας, ώστε να πραγματοποιηθεί συντονιστικό εκεί, στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς και στελέχη του ΟΑΣΠ, ώστε να εξεταστούν τα μέχρι τώρα δεδομένα και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, έπειτα από τον σεισμό. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.

Ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Εύβοια αλλά και σε περιοχές της Αττικής, όπου έγινε αισθητός. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων ανατολικά – νοτιοανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 13,2 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν κι άλλες σεισμικές δονήσεις μικρότερης έντασης, έως και 3,5 Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.