Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χοντρό επεισόδιο στην Κύπρο... Τούρκοι στρατιώτες και ψευτοαστυνομικοί, την έπεσαν σε Έλληνα που όργωνε τα χωράφια του!

Νέες τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν σήμερα στη νεκρή ζώνη πλησίον της Δένειας. Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο κοινοτάρχης της Δένει...





Νέες τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν σήμερα στη νεκρή ζώνη πλησίον της Δένειας. Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο κοινοτάρχης της Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου ο οποίος ανέφερε ότι ένας γεωργός ενώ καλλιεργούσε το χωράφι, τον προσέγγισαν περίπου 3 φορτηγά με 30 στρατιώτες οι οποίοι παρατάχθηκαν με σκοπό να τον εκφοβίσουν..

Ο κοινοτάρχης ανέφερε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες είχαν μαζί τους όπλα. «Δυστυχώς τα Ηνωμένα Έθνη ήταν εκεί μόνο ως παρουσία».

Όπως είπε, οι Τούρκοι στρατιώτες αποχώρησαν όταν ο γεωργός τελείωσε την εργασία του στο χωράφι. «Είχαν απόσταση περίπου 50 μέτρα. Ο άνθρωπος θα ξαναπάει στο χωράφι. Είναι η δουλειά του».

Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι μίλησαν με το Υπουργείο Εξωτερικών. «Πρέπει να εμείς να έχουν την υπομονή και το κουράγιο έτσι ώστε να μην πέσουμε στην παγίδα παίζοντας το δικό τους παιχνίδι. Αυτοί θέλουν ένταση».

Ακόμη, είπε ότι ενημέρωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών όπου τους συνέστησαν να είναι ψύχραιμοι. «Οι νέοι είναι αυθόρμητοι και το αίμα τους βράζει. Δεν πρέπει να πράξουμε κάτι το οποίο θα αποβεί εναντίον μας».

Το χρονικό του μεσημεριού

Για περίπου μια ώρα, Τούρκοι στρατιώτες περιφέρονταν στο σημείο και κρύβονταν σε παρακείμενους θάμνους. Ενώ, στο παρακείμενο τουρκικό φυλάκιο που στήθηκε παράνομα τις τελευταίες μέρες, υπήρχε έντονη κινητικότητα.

Στρατιώτες, πηγαινοέρχονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του οργώματος. Κάποια λεπτά αργότερα, πέρασε στρατιωτικό όχημα, λίγα μέτρα πιο πάνω.

«Αυτή τη στιγμή, ο Ε/κ γεωργός, συνοδεία άλλων χωριανών του, οργώνει το χωράφι του. Λίγο πιο πέρα, στο τουρκικό φυλάκιο, βρίσκονται παραταγμένοι Τούρκοι στρατιώτες».

Τα δύο αυτοκίνητα που συνόδευαν τον γεωργό αποχώρησαν. Ήρθε όμως, ένας άλλος Ελληνοκύπριος και παρέμεινε κοντά στην περιοχή. Ακολούθως, το συνεργείο του Σίγμα, προσέγγισε περισσότερο.

«Όπως μπορείτε να δείτε, εκκωφαντική είναι η απουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ»

Ελικόπτερο της ειρηνευτικής δύναμης, πέρασε δύο φορές πάνω από το σημείο.

Λίγη ώρα μετά, φαίνεται να δόθηκε οδηγία από τον κατοχικό στρατό, να προσεγγίσουν τον γεωργό.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει κινητικότητα πάνω από το τρακτέρ, από τούρκους στρατιώτες», ενώ, ο κοινοτάρχης της Δένειας, συνομιλεί τηλεφωνικώς καθ΄όλη τη διάρκεια του οργώματος, με τον Ελληνοκύπριο γεωργό.

Η συνομιλία του γεωργού με τους Τούρκους, διήρκησε γύρω στα 15 λεπτά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι Τούρκοι ζητούσαν από τον γεωργό να μην περάσει τη συνοριακή γραμμή από το κτήμα του, αναφέροντας πως είχαν ενημέρωση από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ότι το όριο της νεκρής ζώνης, ήταν αυτό.

Ωστόσο, ο γεωργός καλλιεργεί το εν λόγω κτήμα εδώ και αρκετά χρόνια, το οποίο ανήκει στην οικογένειά του.

Όπως διαφαίνεται, το κατοχικό καθεστώς, σε μια άτυπη συμφωνία με την Ειρηνευτική δύναμη, επιχειρεί να προωθηθεί αρκετά μέτρα προς τη νεκρή ζώνη, φθάνοντας μέχρι και το αρχαίο εκκλησάκι του Άγιου Περνιακού.

Κατά την αναχώρησή μας, εμφανίστηκε περιπολικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ένα περίπου χιλιόμετρο μακριά από το συμβάν, που είχε ωστόσο ολοκληρωθεί. Ζητήσαμε εξηγήσεις από τους αξιωματικούς της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, χωρίς να λάβουμε πειστική απάντηση. Ανέφεραν, πως δεν είδαν ελικόπτερο της ειρηνευτικής δύναμης και ότι «περιπολούν όλη τη νεκρή ζώνη».

Περιστατικό εκφοβισμού… και το πρωί

Το πρωί, σχεδόν τριάντα στρατιώτες, με δύο land rover και ένα πολιτικό αγροτικό όχημα, επιχείρησαν να ανακόψουν τον γεωργό, που καλλιεργούσε παρακείμενο χωράφι, λίγο πιο κοντά στο τουρκικό φυλάκιο.

Αυτόπτης μάρτυρας ο ιερέας της κοινότητας, ο οποίος βρισκόταν σε ένα αρχαίο εκκλησάκι, τον Άγιο Περνιακό, λίγο παραδίπλα.

Ο ιερέας μιλώντας στο Σίγμα, ανέφερε πως σε συνομιλία του με αξιωματικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σχολιάζοντας το ότι αν επιτραπεί στα κατοχικά στρατεύματα να προελαύνουν θα μπουν στο χωριό, ο Αργεντίνος αξιωματικός απάντησε: «Σίγουρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.