Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ξεκινάμε την αντιπυρηνική μας άσκηση» λέει η Ρωσία στις ΗΠΑ ενώ παράλληλα διεξάγεται και αυτή του ΝΑΤΟ

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το διπλωματικό θερμόμετρο λόγω των συνεχόμενων απειλών του Κρεμλίνου και της κλιμάκωσης της επιθετικότητας σε βάρος...





Στο «κόκκινο» βρίσκεται το διπλωματικό θερμόμετρο λόγω των συνεχόμενων απειλών του Κρεμλίνου και της κλιμάκωσης της επιθετικότητας σε βάρος της Ουκρανίας. Εν μέσω της εμπρηστικής ρωσικής ρητορικής, η Μόσχα ενημερώνει την Ουάσινγκτον - σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους - ότι έχει ξεκινήσει την ετήσια άσκηση για τα πυρηνικά.

Η άσκηση, την οποία σημειωτέον οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «ρουτίνα», περιλαμβάνει εκτοξεύσεις πυραύλων, όμως εκτυλίσσεται σε μια κρίσιμη για τα γεωπολιτικά δεδομένα περίοδο.

Η ρωσική αντιπυρηνική άσκηση έχει πάρει το όνομα «Βροντή» ή «Κεραυνός» και διεξάγεται παράλληλα με την προγραμματισμένη άσκηση πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ «Steadfast Noon» (Ακλόνητο Μεσημέρι).

Oι αεροπορικές δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με πυρηνικές αποστολές ξεκίνησαν από την αεροπορική βάση Kleine-Brogel (Λιμβούργο) άσκηση αποτροπής που περιλαμβάνει περίπου εξήντα αεροσκάφη διαφόρων τύπων -συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδιστικών B-52 American Stratofortress.

Η άσκηση παρουσιάζεται από το ΝΑΤΟ ως «μια δραστηριότητα ρουτίνας και επαναλαμβανόμενης εκπαίδευσης» και δεν συνδέεται «με κανένα τρέχον παγκόσμιο γεγονός». H «Steadfast Noon» περιλαμβάνει 14 χώρες και έως και 60 αεροσκάφη διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης και πέμπτης γενιάς.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, στο Steadfast Noon συμμετέχουν 14 χώρες (λιγότερες από τις μισές από τους 30 συμμάχους του ΝΑΤΟ) και τουλάχιστον 60 αεροσκάφη. Πρόκειται για F-16 ΚΑΙ -15 E τέταρτης γενιάς, F-35A, και F-22 πέμπτης γενιάς. Ακόλη λαμβάνουν μέρος και αεροσκάφη επιτήρησης καθώς και δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52.

Οι εκπαιδευτικές πτήσεις πραγματοποιούνται πάνω από το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.