Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιμένουν οι Τούρκοι για ρωσικές πτήσεις προς τα κατεχόμενα: Κινήσεις στο παρασκήνιο και οι εκπλήξεις που ετοιμάζονται

  Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η Μόσχα έχει διαψεύσει ότι ρωσική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία προτίθεται να ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς τα κατε...

 



Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Μόσχα έχει διαψεύσει ότι ρωσική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία προτίθεται να ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα. Η διάψευση έγινε δημόσια από την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία ενώ ο πρέσβης της χώρας έδωσε διαβεβαιώσεις στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», που ομολογουμένως προκάλεσε αναστάτωση στην κυπριακή πλευρά, αναφερόταν και σε ημερομηνία έναρξης των πτήσεων.

Γινόταν αναφορά στις 15 Νοεμβρίου, την επέτειο δηλαδή της ανακήρυξης του ψευδοκράτους και στο γεγονός ότι παρών θα είναι και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (όπως λέγει και μια λαϊκή παροιμία «λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;») .

Το θέμα αυτό, ωστόσο, συντηρείται στα κατεχόμενα. Σκοπίμως προφανώς γίνεται τούτο ώστε να συντηρήσει την ανησυχία και την αναστάτωση.

MuteΟ λεγόμενος υπουργός συγκοινωνιών και έργων του κατοχικού καθεστώτος, Ερχάν Αρικλί, δήλωσε ότι εδώ και ενάμιση μήνα διεξάγουν συνομιλίες με ρωσική εταιρεία για πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από την Ρωσία. Έσπευσε δε να αναφέρει δεν ήταν καλό που η είδηση ήρθε στην επικαιρότητα, διότι οι Ελληνοκύπριοι θα προβούν σε ενέργειες να παρεμποδίσουν μια τέτοια εξέλιξη.

Ο αξιωματούχος του κατοχικού καθεστώτος, που έκανε τις δηλώσεις στο τουρκικό A Haber (μετάφραση Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών), υποστήριξε πως «αν η Ρωσία θέλει να δώσει ένα μάθημα τόσο στην νότια Κύπρο όσο και στην Αμερική, η πιο ωραία απάντηση θα δοθεί μέσω της ‘’ΤΔΒΚ’’».

Όλα αυτά, που φαντάζουν υπερβολικές και ανεδαφικές τοποθετήσεις, έχουν αναφερθεί- σε σχέση με το θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους- από τον Ερντογάν ενώπιον της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Οπότε είναι στην ατζέντα και το θέμα είναι πώς αυτό θα γίνει.

Ο Αρικλί αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και ανέδειξε το θέμα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης. Λέγοντας, για μια ακόμη φορά, ότι έκλεισε η πόρτα για συνομιλίες με στόχο την ομοσπονδία, ο Αρικλί ισχυρίστηκε: «Από εδώ και μπρος πρέπει να προβούμε σε ενέργειες για να αναγνωριστούμε. Μετά το πλήρες κλείσιμο εκείνης της πόρτας, υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνουμε ως ‘’ΤΔΒΚ’’ μαζί με την Τουρκία».

Πώς, όμως. η έναρξη μιας απευθείας πτήσης από μια χώρα στα κατεχόμενα συνδέεται με το στόχο της αναγνώρισης;

Πρόκειται για βήμα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς αναγνωρίζει τις «αρχές», που διαχειρίζεται το παράνομο αεροδρόμιο και όλα όσα εξαρτώνται για την λειτουργία του. Και η ιδιωτική εταιρεία για να ξεκινήσει πτήσεις προφανώς και θα έχει και την έγκριση της χώρας, που είναι εγγεγραμμένη.

Όπως οι ίδιοι οι Τούρκοι αναφέρουν ο δρόμος προς την αναγνώριση είναι μακρύς, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να καθησυχάζει κανένα. Ιδιαίτερα τη Λευκωσία, που δεν θα ήθελε να βρεθεί προ εκπλήξεως. Γιατί εκπλήξεις προφανώς και ετοιμάζονται…


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.