Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Washington Times: «Η Τουρκία είναι ισλαμική, αντιαμερικανική χώρα... ακατάλληλη για μέλος του ΝΑΤΟ»...!!! Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο καταπέλτη...

  Για τους παλιούς αναγνώστες του "Στόχου" αυτά δεν είναι καινούργια... Τα γράφουμε εδώ και και μια δεκαετία και κάποιοι από τον &...

 


Για τους παλιούς αναγνώστες του "Στόχου" αυτά δεν είναι καινούργια... Τα γράφουμε εδώ και και μια δεκαετία και κάποιοι από τον "πατριωτικό χώρο" μας κοιτάζανε σαν εξωγηϊνους... Τώρα τα λένε φόρα παρτίδα και οι Γinancial times και οι Washington Times και φυσικά αποκτούν τα γραφόμενα παγκόσμια βαρύτητα... 

"Η Τουρκία είναι ακατάλληλη να είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Εάν είχε υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ σήμερα, η αίτησή της θα είχε απορριφθεί συνοπτικά. Ο εξοπλισμός της Τουρκίας με επιθετικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας μπορεί να τον ενθαρρύνει να υιοθετήσει τις απειλές για επίθεση στην Ελλάδα", αναφέρουν οι Washingtontimes

Πληθαίνουν ολένα και περισσότερο οι αντιδράσεις έγκριτων φωνών στις ΗΠΑ, για την πιθανή πώληση μαχητικών F-16 από την κυβέρνηση Μπαϊντεν στην Τουρκία, όπως αυτής του David L. Phillips,διευθυντή του Προγράμματος και της Ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο οποίος υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος και ειδικός σε θέματα εξωτερικών υποθέσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Κλίντον, Μπους και Ομπάμα και ο οποίος αναφέρεται στο θέμα με άρθρο του στους Washingtontimes , με τίτλο "Ο Μπάιντεν κάνει το ΝΑΤΟ να φαίνεται αδύναμο με τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία", αγνοώντας την περιφερειακή πολεμική και κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Ερντογάν, επισημαίνει τα εξής:

"Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αντέστρεψε την πορεία την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας την πώληση αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Αμερικανοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι η απόφαση του κ. Μπάιντεν ήταν μια ανταμοιβή για την Τουρκία για την άρση του βέτο της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Γιατί ο κ. Μπάιντεν δέχτηκε ξαφνικά να δώσει τα F-16 μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Υπήρχε συμφωνία;


Το να κλείνουμε τα μάτια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Τουρκίας και την πολεμοχαρή τακτική της υπονομεύει την ηγεσία και την ηθικές αρχές των ΗΠΑ.

Η πώληση των F-16 εξακολουθεί να απαιτεί έγκριση του Κογκρέσου. Ανακοινώνοντας την υποστήριξή του για την πώληση, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε αισιοδοξία ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει το μέτρο. Επιστρέφοντας από μια επίσκεψη στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ είπε ότι θα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κλείσει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται ηθελημένα να αγνοούν την Τουρκία ως αβέβαιο σύμμαχο. Η Τουρκία έχει καλλιεργήσει οικονομικές συμμαχίες και συμμαχίες ασφάλειας με αντιπάλους των ΗΠΑ όπως η Ρωσία και το Ιράν. Η Τουρκία προωθεί μια εξτρεμιστική ισλαμιστική ιδεολογία εντός και εκτός Τουρκίας. Ο αυταρχικός της κ. Ερντογάν υποστηρίζει εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί F-16 για να βομβαρδίσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που χρησιμεύουν ως "οι μπότες της Αμερικής στο έδαφος" στον αγώνα κατά του ISIS.


Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και κάνει προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο.


Ο κ. Ερντογάν συμμάχησε με τον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν για να διεξαγάγει έναν βάναυσο πόλεμο κατά του Αρμενικού λαού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020.

Τουρκικά F-16 έχουν επανειλημμένα χτυπήσει περιοχές στο Ιράκ που κατοικούνται από μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι, τα οποία ακόμα αγωνίζονται να συνέλθουν από γενοκτονία που διέπραξε το ISIS.

Η πώληση F-16 στην Τουρκία δεν θα επιτρέψει μόνο στον κ. Ερντογάν να εντείνει αυτές τις εκστρατείες.

Ο εξοπλισμός της Τουρκίας με επιθετικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας μπορεί να τον ενθαρρύνει να υιοθετήσει τις απειλές για επίθεση στην Ελλάδα.

Μια ενισχυμένη τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα παράσχει επίσης στον κ. Ερντογάν πρόσθετες ευκαιρίες να στοχεύσει Αρμένιους.

Έχει προκύψει ένα ανησυχητικό μοτίβο. Η Τουρκία χρησιμοποιεί όπλα των ΗΠΑ ,συμπεριλαμβανομένων των F16 - εναντίον των συμμάχων της Αμερικής. Εκτρέπει την κριτική επικαλούμενη τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι ακατάλληλη να είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Οι δημοκρατικές αξίες αποτελούν βασικό κριτήριο για τις χώρες που φιλοδοξούν να ενταχθούν στη Συμμαχία.

Εάν η Τουρκία υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ σήμερα, η αίτησή της θα είχε απορριφθεί συνοπτικά.

Η Τουρκία είναι ισλαμική, αντιαμερικανική χώρα και κατά συρροή καταπατητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επί του κ. Ερντογάν, η δημοκρατία έχει επιδεινωθεί σημαντικά στην Τουρκία. Είναι επίσης υπεύθυνος για το θάνατο χιλιάδων Τούρκων πολιτών, τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων και τη φυλάκιση εκατοντάδων στελεχών της αντιπολίτευσης, βουλευτών, δημοσιογράφων και ακτιβιστών.

Η ελευθερία της έκφρασης και η ακαδημαϊκή ελευθερία έχουν μειωθεί. Ο νόμος της Τουρκίας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρότεινε περιορισμούς στην ξένη χρηματοδότηση και η πιθανή ποινικοποίηση της «παραπληροφόρησης» είναι δρακόντεια.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία των ΗΠΑ, ο αντισημιτισμός έχει εκτοξευθεί στα ύψη και η θρησκευτική ελευθερία βρίσκεται σε βαθιά παρακμή.

Ο κ. Ερντογάν έχει εκβιάσει δισεκατομμύρια από την ΕΕ για να στηρίξει τους πρόσφυγες στο έδαφός της χώρας του και να περιορίσει την φυγή τους σε προορισμούς στην Ευρώπη.

Αντί να διασώσει πρόσφυγες, ο κ. Ερντογάν χειραγώγησε τα δεινά τους ανοίγοντας τα σύνορά του με την Ευρώπη στους Σύριους πρόσφυγες.

Με απλά λόγια, η Τουρκία έχει οπλίσει μια προσφυγική κρίση που προκαλείται, σε μεγάλο βαθμό, από την επιθετικότητά της.

Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο τους πρόσφυγες ως ανεπιθύμητους επισκέπτες, αρνούμενοι την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την απασχόληση.

Ο εξαναγκασμός του κ. Ερντογάν απέδωσε καρπούς στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με τα λόγια του, η Τουρκία «πήρε αυτό που ήθελε».

Η συμφωνία των 10 σημείων μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας, επανέλαβε το καθεστώς του PKK ως τρομοκρατικής οργάνωσης.

Απαιτεί την έκδοση φερόμενων ως τρομοκρατών από τη Σουηδία και τη Φινλανδία στην Τουρκία. Η Σουηδία και η Φινλανδία συμφώνησαν να διακόψουν όλους τους δεσμούς με τις κουρδικές ομάδες της Συρίας και να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους εντός των συνόρων τους. Η Σουηδία και η Φινλανδία συμφώνησαν επίσης να άρουν τους περιορισμούς στις πωλήσεις όπλων και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με την Τουρκία.

Ο κ. Ερντογάν ήταν χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Χρειαζόταν μια πολιτική νίκη για να στηρίξει την εγχώρια υποστήριξη και να αποσπάσει την προσοχή των ψηφοφόρων από την παραπαίουσα οικονομία της Τουρκίας. Η τουρκική λίρα έχει πέσει κατακόρυφα και ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 70%.

Γιατί να γιορτάσουμε;

Με την κυβέρνηση Μπάιντεν να επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, το να καλωσορίσουμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη Συμμαχία είναι μεγάλη υπόθεση. Η επέκταση του ΝΑΤΟ δείχνει ότι η ατζέντα του Πούτιν έχει αποτύχει.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν μια νίκη δημοσίων σχέσεων για την Τουρκία.

Ο κ. Ερντογάν κράτησε επιτυχώς όμηρο το ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα τους όρκους συνεργασίας για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας».

Το αποτέλεσμα φωτίζει τη φήμη του κ. Ερντογάν στην παγκόσμια σκηνή.

Η υποστήριξη του κ. Μπάιντεν για τη μεταφορά ενισχυμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 δίνει στον κ. Ερντογάν ώθηση για τις επερχόμενες εκλογές.

Το να κλείνουμε τα μάτια στην περιφερειακή πολεμική και κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον κ. Ερντογάν κάνει το ΝΑΤΟ να φαίνεται αδύναμο και αναποφάσιστο. Η αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας είναι η προτεραιότητα του ΝΑΤΟ, αλλά με ποιο κόστος; "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΟΜΒΑ στην Άγκυρα από τους FINANCIAL TIMES: «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι έτοιμο να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της Τουρκίας»

Ανάλυση

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Πρόεδρος Μπάϊντεν θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές επικρίσεις και δυσκολίες προκειμένου να πουλήσουν τελικά οι ΗΠΑ τα F-16 στην Τουρκία

Ωστόσο σημαντικότερο και από αυτήν ακόμη την πώληση, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία και ο Ερντογάν έχουν μπεί για τα καλά στο κλεισιοσκόπιο της Δύσης, με αποτέλεσμα εάν τελικά τα F-16 δοθούν στην Τουρκία, αυτά να συνοδεύονται με πληθώρα δεσμεύσεων από πλευράς της , ενώ η παραγγελία θα σαλαμοποιηθεί ποσοτικά και χρονικά κατά την εκτίμησή μας

Επίσης στεκόμαστε στο γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ, ή εντός της Συμμαχίας με την ιδιότητα της όμως ως μέλους της, να τελεί υπό αίρεση-αναστολή -πάγωμα, μέχρι να συναιτιστεί ο Ερντογάν, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο. pentapostagma.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.