Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ στην Άγκυρα από τους FINANCIAL TIMES: «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι έτοιμο να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της Τουρκίας»

  "FT: Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι έτοιμο να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της Τουρκίας", είναι ο τίτλος άρθρου διεθνούς ΜΜΕ το ο...

 



"FT: Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι έτοιμο να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της Τουρκίας", είναι ο τίτλος άρθρου διεθνούς ΜΜΕ το οποίο φιλοξενεί άποψη για το άρθρο των FINANCIAL TIMES, αναφέροντας:

"Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι έτοιμο να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της Τουρκίας, γράφουν σε επιστολή τους που δημοσιεύθηκε από τους Financial Times, ο Mark Wallace, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Διευθύνων Σύμβουλος του Turkish Democracy Project και η Madeleine Joelson, Εκτελεστική Διευθύντρια του έργου.

Ο Γκίντεον Ραχμάν ,σχολιαστής των FT, προτείνει ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να είναι προετοιμασμένα να παζαρέψουν, σαν να λέγαμε, στο Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης εάν θέλουν ο αυταρχικός πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμβιβαστεί με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ . Ο Ράχμαν προτείνει στα μέλη του ΝΑΤΟ να προσφέρουν οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα τη συνεργασία για το σκανδιναβικό ζήτημα», σημείωσαν.

Το πρόβλημα με αυτή τη στρατηγική είναι ότι ενθαρρύνει την κακή συμπεριφορά του Ερντογάν. Αυτό θα τον ενθαρρύνει να πιέσει για περισσότερες παραχωρήσεις την επόμενη φορά που το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί ομόφωνη ψηφοφορία για να αποτρέψει μια κρίση. Κάθε παραχώρηση που λαμβάνεται από τη συμμαχία θα χαρακτηρίζεται ως διπλωματική νίκη για τον Ερντογάν, βοηθώντας τον να συγκεντρώσει εσωτερική υποστήριξη και να τον βοηθήσει να επανεκλεγεί το επόμενο έτος.

Όσο ο Ερντογάν γνωρίζει ότι τα μέλη της συμμαχίας δεν είναι διατεθειμένα να κάνουν το τελικό βήμα αποκλεισμού της Τουρκίας, έστω και προσωρινά, θα εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.

Εάν οι κανόνες του ΝΑΤΟ άλλαζαν για να επιτρέψουν την αναστολή των κρατών μελών μέχρι οι ηγέτες τους να επαναπροσανατολιστούν στις αξίες και τα συμφέροντα της συμμαχίας, τότε ο Ερντογάν θα κατανοούσε την προοπτική των πραγματικών οικονομικών και στρατηγικών συνεπειών των πράξεών του.

Όπως επισημαίνει ο Ραχμάν, ήταν το μποϊκοτάζ των τουρκικών αγαθών από τη Σαουδική Αραβία, και όχι η προσφορά οικονομικής βοήθειας, που ώθησε τον Ερντογάν να επιδιώξει ανανέωση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία.

Αν θέλετε να πάρετε μια δίκαιη τιμή στο Μεγάλο Παζάρι, πρέπει πρώτα να μάθετε πού βρίσκονται οι έξοδοι."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.