Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

O δολοφόνος έφτιαξε μόνος του το όπλο που σκότωσε τον Σίνζο Άμπε

Με ένα αυτοσχέδιο αλλά φονικό δίκαννο, φτιαγμένο από σωλήνες, μπαταρία και μεταλλικά βόλια, σκότωσε ο 41χρονος Τετσούα Γιαμαγκίσι τον πρώην...





Με ένα αυτοσχέδιο αλλά φονικό δίκαννο, φτιαγμένο από σωλήνες, μπαταρία και μεταλλικά βόλια, σκότωσε ο 41χρονος Τετσούα Γιαμαγκίσι τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε.



Σε μια χώρα με εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες για τη νόμιμη οπλοφορία, αλλά και πολύ σπάνια εγκλήματα με όπλα, η δολοφονία προκάλεσε σοκ. Οι πολίτες επιτρέπεται να κατέχουν μόνο καραμπίνες ή αεροβόλα και μόνο αν περάσουν από τεστ.

Ο δράστης, που έχει συλληφθεί, φαίνεται ότι κατασκεύασε ένα είδος ηλεκτρικού κανονιού μίας χρήσης για να επιτεθεί κατά του Αμπε.








Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος και από τις πρώτες ενδείξεις, το όπλο του δράστη είχε ένα είδος ηλεκτρικού πυροκροτητή με μπαταρία και καλώδια. Ο δράστης χρησιμοποίησε μαύρη πυρίτιδα ή εκρηκτικό από πυροτεχνήματα, το οποίο προκάλεσε τον καπνό κατά την πυροδότηση. Τα φυσίγγια των όπλων χρησιμοποιούν άκαπνη πυρίτιδα.

Η πυροδότηση έγινε με ηλεκτρικό τρόπο με τον οποίο ανεφλέγη το εκρηκτικό για να ρίξει το αυτοσχέδιο βλήμα. Οι δύο σωλήνες ήταν πάνω σε ξύλινη σανίδα και ήταν ενωμένοι με κολλητική ταινία.

Ο δράστης φαίνεται μάλιστα ότι αστόχησε στην πρώτη βολή, η δεύτερη όμως τραυμάτισε βαρύτατα τον Αμπε στον λαιμό, ο οποίος υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα.

Η αυτοσχέδια αυτή κατασκευή είχε μικρή ακρίβεια και μικρή εμβέλεια, οπότε ο Γιαμαγκίσι έπρεπε να πλησιάσει κοντά στον στόχο του.

Η ιαπωνική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης παραδέχτηκε ότι το «όπλο» του ήταν ιδιοκατασκευή. Στην κατοικία του βρέθηκαν μάλιστα και άλλα αυτοσχέδια όπλα, όπως και εκρηκτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.