Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνεχίζουν τα Τουρκικά ΜΜΕ: Μέλος του PKK που σκοτώθηκε από αεροπορική επιχείρηση έδωσε εντολή για δασικές πυρκαγιές

  Η ατζέντα των δολιοφθορών μέσω πυρκαγιών έχει ενταχθεί ενεργά στην τουρκική προπαγάνδα, εμπλέκοντας την Ελλάδα με τους Κούρδους και τις δ...

 



Η ατζέντα των δολιοφθορών μέσω πυρκαγιών έχει ενταχθεί ενεργά στην τουρκική προπαγάνδα, εμπλέκοντας την Ελλάδα με τους Κούρδους και τις δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία

"Αποκαλύφθηκε ότι ο Izzettin Inan, το λεγόμενο μέλος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ένοπλου κλάδου HPG του PKK, το οποίο η MIT εξουδετέρωσε με ένοπλο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στην περιοχή Gara Mountain Siyani, είχε επίσης δώσει οδηγίες για τις δασικές πυρκαγιές στο Χατάι πριν από δύο χρόνια", αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.

Η ατζέντα των δολιοφθορών μέσω πυρκαγιών έχει ενταχθεί ενεργά στην τουρκική προπαγάνδα, εμπλέκοντας την Ελλάδα με τους Κούρδους και τις δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ συντηρώντας το ίδιο αφήγημα κατά των Κούρδων και εμπλέκοντας δυνητικά τη χώρα μας:

"Στις μαρτυρίες των αιχμαλώτων και παραδομένων τρομοκρατών, αναφέρθηκε ότι η δασική πυρκαγιά, που ξεκίνησε στην περιοχή Μπελέν του Χατάι και επεκτάθηκε γρήγορα στις περιοχές Ισκεντερούν και Αρσούζ, σχεδιάστηκε από τον Selahattin Inan.

Μετά την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στο Αφρίν, στις περιοχές Reyhanlı, Kırıkhan και Hassa του Hatay το 2018, μετά την πλήρη διακοπή της διείσδυσης από τα σύνορα, 9 από τους τρομοκράτες που βρίσκονταν στο Μάνμπιζ της Συρίας, χωρίστηκαν σε ομάδες των 3 με αλεξίπτωτα, υπό τις οδηγίες του τρομοκράτη Izzettin Inan, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το Αφρίν. Απογειώθηκε τα μεσάνυχτα και προσγειώθηκε στα βουνά στην ύπαιθρο Χατάι. Οι τρομοκράτες, που βρέθηκαν στη μονάδα δολοφονίας και δολιοφθοράς της οργάνωσης, χωρίστηκαν σε 3 ξεχωριστές ομάδες: Μπελέν, Ισκεντερούν και Αρσούζ.


Όταν οι τρομοκράτες σε αναζήτηση δράσης δεν μπόρεσαν να επιτεθούν στις δυνάμεις ασφαλείας, ξέσπασε δασική πυρκαγιά στις 9 Οκτωβρίου 2020, η οποία συνέπεσε με την επέτειο της απέλασης του ηγέτη των τρομοκρατών Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τη Συρία, με την ραδιοφωνική οδηγία του Izzettin Inan.

Η οδηγία που δόθηκε από τον τρομοκράτη Ινάν, ο οποίος χρησιμοποίησε τον ραδιοφωνικό κωδικό Toros, αποκρυπτογραφήθηκε. Στην οδηγία που περιείχε προπαγάνδα ζήτησε από τους τρομοκράτες που θα πραγματοποιούσαν την ενέργεια να αντεπιτεθούν.

Κατά την εξέταση του ψηφιακού υλικού και των εγγράφων που βρέθηκαν στους τρομοκράτες, Şefik Körman, Cihan Erbaş και Serhat Aykul, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην αγροτική περιοχή του Χατάι δύο μήνες πριν από τη δασική πυρκαγιά, διαπιστώθηκε ότι οι τρομοκράτες ήταν σε προετοιμασία για δολιοφθορά με δασικές πυρκαγιές στο Χατάι. Ωστόσο, επικρίθηκαν από τον Izzettin Inan, έναν από τους αρχηγούς της τρομοκρατικής οργάνωσης, επειδή δεν μπορούσαν να αναλάβουν δράση. Ο Doğan Demir, ο Hüseyin Acar και ο İdris İnce, που έκαιγαν δάση, σκοτώθηκαν και ο τρομοκράτης με το όνομα Savaş Çelik συνελήφθη ζωντανός.

Ο ίδιος ο Ινάν έδωσε τις οδηγίες για τις προδοτικές επιθέσεις που έγιναν. Ο τρομοκράτης Ινάν πήγε στο Αφρίν της Συρίας μεταξύ 2012-2020 και διηύθυνε τις τρομοκρατικές δραστηριότητες στις αγροτικές περιοχές του Χατάι από εκεί.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μετά την προδοτική επίθεση στο Αφρίν στις 10 Φεβρουαρίου 2018, κατά την οποία ένα επιθετικό ελικόπτερο Atak των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρίφθηκε με πύραυλο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας και ο Πλοίαρχος Mehmet Ilker Kahraman και ο πρώτος υπολοχαγός Erdem Mut μαρτύρησαν. Ο Ινάν είχε καταφύγει στο Τελ Ριφάτ με υπόγειες σήραγγες και κατόπιν διέφυγε πέρυσι στην περιοχή Γκαρά στο βόρειο Ιράκ μέσω Συρίας".pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.