Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα μπουν στους τουρκικούς Ναύσταθμους και θα τους ανατινάξουν... Δυο χρόνια με Mark V: Τα «βέλη» των Ομάδων Ανορθόδοξου Πολέμου - ΦΩΤΟ

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, δυό χρόνια πριν... το Πολεμικό Ναυτικό είχε τέσσερις πολύ σημαντικές προσθήκες. Πρόκειται για τα σκάφη...

Προχωρά η απόκτηση 4 μεταχειρισμένων σκαφών των SEAL από το ΠΝ


Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, δυό χρόνια πριν... το Πολεμικό Ναυτικό είχε τέσσερις πολύ σημαντικές προσθήκες. Πρόκειται για τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, τύπου Mark V ή MK-V εν συντομία.

Τα σκάφη αυτά παραχωρήθηκαν δωρεάν από το απόθεμα των ΗΠΑ και θα διατεθούν για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Οι ΟΥΚαδες ή τα «βατράχια» όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν θα αποκτήσουν με τα σκάφη αυτά ένα τρομακτικό πλεονέκτημα κινήσεων στο Αιγαίο, αφού τα 25μετρα σκαριά τους μπορούν να κινηθούν με ταχύτητες έως 65 κόμβων.

Η σχεδίαση τους, που παραπέμπει σε σχήμα V, τους εξασφαλίζει χαμηλό ίχνος στα αντίπαλα ραντάρ, ενώ η μεταφορική ικανότητα των 16 ατόμων με τον εξοπλισμό τους σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα καθιστούν ως ιδανικά μέσα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών. Σκάφη του ίδιου τύπου χρησιμοποιούν και οι NAVY SEALS των ΗΠΑ.

Τα σκάφη παραχωρήθηκαν δωρεάν από το πλεόνασμα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Τα χαρακτηριστικά των MARK V

Τα MARK V εντάχθηκαν στους Navy Seals το 1995 και χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο διείσδυσης υψηλής ταχύτητας. Εχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 16 «βατραχανθρώπους» με πλήρη εξάρτιση Δυνατότητα να επιχειρήσουν σε αποστολές ακόμα και 800 χλμ μακριά από τη βάση τους

Μήκος 25 μέτρα

Βάρος 57 τόνους

Ταχύτητα έως 65 κόμβους

Αυτονομία για επιχειρήσεις 12 ωρών

Το αποβατικό σκέλος των επιχειρήσεων, που μετέχει, υποστηρίζεται με τη μεταφορά 2 φουσκωτών σκαφών των 8 ατόμων το κάθε ένα.

Ο οπλισμός

Τα MARK V διαθέτουν πολυβόλα και βομβιδοβόλα διαφορετικών διαμετρημάτων ενώ έχουν τη δυνατότητα να φέρουν και εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων Stinger.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.