Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνικός Στρατός: Έξυπνη και αναγκαία πρόταση για δυνητική χρήση των Μ-1117 ως φορείς Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών με πλειάδα εφαρμογών

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας TEXTRON, σχετικά με το σύστημα US ...





Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας TEXTRON, σχετικά με το σύστημα US AEROSONDE και της δυνατότητας ενσωμάτωσής του στο TTOA M1117.

Το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος AEROSONDE έχει αυτονομία 10 ωρών και μέγιστη εμβέλεια πτήσης της τάξης των 140 χιλιομέτρων. Ο εξοπλισμός αποστολής περιλαμβάνει συστήματα για συλλογή πληροφοριών, στοχοποίηση, ηλεκτρονική αποτύπωση και καταγραφή πεδίου μάχης (ELINT), υποκλοπές επικοινωνιών (SIGINT – COMINT). Έχει δυνατότητα να φέρει και ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (Synthetic aperture radar – SAR). Το βάρος του εξοπλισμού αποστολής αναλόγως της αποστολής και των αναγκών του χρήση είναι μέχρι 9 κιλά.

Η εταιρεία TEXTRON παρουσίασε το σύστημα στους επιτελείς του ΓΕΣ καλύπτοντας τις εξής επιχειρησιακές ανάγκες του Ελληνικού Στρατού με όχημα φορέα τα νεοαποκτηθέντα M1117 Guardian:

Ως μέσο στοχοποίησης, συλλογής πληροφοριών και καταγραφής αποτελεσμάτων για των Προκεχωρημένων Αξιωματικών Παρατηρητών (ΠΑΠ) των Μοιρών Πυροβολικού.

Ως σύστημα για τις Μονάδες Διαβιβάσεων του Ελληνικού Στρατού στα πλαίσια αποστολών ELINT και SIGINT – COMINT.

Ως εργαλείο τακτικής αναγνώρισης και παροχής εικόνας τακτικής κατάστασης στους σταθμούς διοικήσεως καθώς και στο τακτικό στρατηγείο σε επίπεδο Σχηματισμού (Μηχανοκίνητη ή Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία ή ακόμη και Μηχανοκίνητη Μεραρχία).

Σε κάθε περίπτωση λύση όπως η παραπάνω δεδομένου του μεγάλου όγκου οχημάτων Μ1117 στον ΕΣ οφείλουν να εξεταστούν ενδελεχώς και να εφαρμοστούν λόγω αναγκών ευρύτερης αξιοποίησης των οχημάτων σε πλειάδα ρόλων και αποστολών.https://defencereview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.