Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Fuel pass 2: Ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο να ανοίξει η πλατφόρμα

  Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του Fuel Pass, ώστε να κάνουν τις αιτήσεις τους για την επιδότη...

 



Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του Fuel Pass, ώστε να κάνουν τις αιτήσεις τους για την επιδότηση καυσίμων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η πλατφόρμα για τον δεύτερο γύρο του Fuel Pass θα ανοίξει έως το τέλος της εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο δήλωσε σήμερα (25.07.2022) στην εκπομπή OnLine στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το συνολικό κόστος της νέας επιδότησης καυσίμων ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τον υπουργό, θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια οχήματα από 3,5 εκατομμύρια συνολικά, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στις αρχές του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό είναι 45- 80 ευρώ.

Έκπτωση φόρου

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύσει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος και έως την 31η Αυγούστου, μετά την παράταση στην υποβολή των δηλώσεων από τις 29 Ιουλίου.

«Πρέπει να νομοθετήσουμε για την παράταση έως την Πέμπτη, ημέρα που κλείνει η Βουλή. Άρα, έχουμε τρεις ημέρες για να το αξιολογήσουμε».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι παρά τον υψηλό πληθωρισμό, οι πολίτες δείχνουν εξαιρετική συνέπεια στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας πως «τους ευχαριστώ δημόσια για αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.