Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχονται οπλισμένα γαλλικά UAV Patroller σε τιμή σοκ – Θα απογειώνονται από παντού!

Η είδηση για την αγορά των γαλλικών οπλισμέων UAV Patroller είχε κυκλοφορήσει στον ελληνικό αμυντικό τύπο εδώ και περίπου δύο χρόνια. Τώρα,...





Η είδηση για την αγορά των γαλλικών οπλισμέων UAV Patroller είχε κυκλοφορήσει στον ελληνικό αμυντικό τύπο εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Τώρα, δύο χρόνια μετά, οι τότε συνομιλίες φαίνεται πως ωρίμασαν και πλέον οδεύουμε προς συμφωνία, στο πλαίσιο που είχε αναφέρθεί και τότε.



Να σημειωθεί, πως όπως έγραφε ήδη εδώ και δύο χρόνια το Sportime, η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία SAGEM έχει σκοπό να διαφημίσει το Patroller μέσω των επιδόσεων τους στο Αιγαίο, όπως έκανε η Τουρκία σε Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία και Λιβύη με τα Bayraktar.

Η Ελλάδα θα πάρει τέσσερα Patroller, οπλισμένα με κατευθυνόμενες ρουκέτες των 68mm ενώ θα αντικαταστήσει με 50 εκατομμύρια ευρώ τα παλαιότερης γενιάς ελληνικά UAV Le Sperwer.

Το Patroller χρησιμοποιούν τον ίδιο σταθμό ελέγχου εδάφους με το Sperwer II ενώ μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε διάδρομο 250 μέτρων τόσο μέρα όσο και νύχτα. Ως UAV μεσαίου μεγέθους, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και με C-130.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.