Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"Δεν εγκαταλείπω..." Νέα παρέμβαση... Ο γερουσιαστής Μενέντεζ εναντίον του Προέδρου Μπάιντεν για την πώληση των F-16 στην Τουρκία

  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία από το γραφείο του, @Senator Bob Menendez 12/07/2022 Ο...

 



Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία από το γραφείο του, @Senator Bob Menendez 12/07/2022

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την αντίθεσή του στην για την πώληση των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή η θέση του, ο κ. Μενέντεζ δεν είχε μιλήσει για το θέμα μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, όπου ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εκβίασε όλη τη Δυτική Συμμαχία για το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Δημοκρατικός γεροουσιαστής μιλούσε στο δημοσιογράφο Andrew Desiderio της ιστοσελίδας Politico για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει και της επίσκεψης του προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή.

Ως γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στην Μαδρίτη, κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι υποστηρίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Αλλά, όπως τονίζεται απ’ όλες τις πλευρές, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την έγκριση από τον κ. Μενέντεζ και τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή του Αϊντάχο, Τζι Ριτς.

Ο γερουσιαστής δήλωσε ακόμα ότι η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων προσβλέπει σε μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα για να υιοθετήσει ένα ψήφισμα επικύρωσης της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Μενέντεζ, φυσικά, έχει δικαίωμα βέτο σε αυτό το θέμα, όπως θυμίζουν πηγές που γνωρίζουν την ισχύ του εκάστοτε προέδρου της Επιτροπής. Αν, δηλαδή, δεν υπογράψουν ο κ. Μενέντεζ -βασικά αυτός- και ο κ. Ρίτζ, η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν δεν μπορεί να πουλήσει τα F-16 στην Τουρκία.

Μένει να δούμε αν ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να πιέσει τους δύο γερουσιαστές, οι οποίοι είναι επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Ο κ. Μενέντεζ εκ μέρους των Δημοκρατικών και ο κ. Ρις εκ μέρους των Ρεπουμπλικάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.