Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στη Λέσβο: Εκκενώνεται η Βρίσα – Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά

   Η φωτιά στη Λέσβο συνεχίζεται και η Βρίσα εκκενώνεται καθώς οι φλόγες βρίσκονται πλέον 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Κρίσιμε...

  


Η φωτιά στη Λέσβο συνεχίζεται και η Βρίσα εκκενώνεται καθώς οι φλόγες βρίσκονται πλέον 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Κρίσιμες οι επόμενες ώρες με τις αναζωπυρώσεις να προβληματίζουν…

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη Νότια Λέσβο και η οποία σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή ξέφυγε Δυτικά και βρίσκεται μεταξύ Βρίσας και Βατερών. Το μεσημέρι δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της Βρίσας, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Το μεσημέρι εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της Βρίσας να απομακρυνθούν. Όλοι καλούνται να μετακινηθούν προς την περιοχή Πολιχνίτος και να ακολουθούν κατά γράμμα της οδηγίες των Αρχών. Στη Βρίσα το μέτωπο είχε απλώσει στη βόρεια πλευρά και κινείται βόρεια – βορειοδυτικά από τα Βατερα. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν κανονικά.

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών. Χθες το βράδυ (23-07-2022) οι άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες να περιορίσουν τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Βρίσα και Σταυρό και να εμποδίσουν τη φωτιά να ξεφύγει. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες είχαμε διαρκώς νέες αναζωπηρώσεις.

Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν το έργο τους και τα εναέρια μέσα τα οποία επιχειρούν στην περιοχή. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, ενώ ακόμα δεν έχει φτάσει στη Μυτιλήνη το πλοίο «Νήσος Ρόδος» που μεταφέρει 20 πυροσβέστες και 5 οχήματα ενισχυτικά από την Αθήνα μετά από αίτημα που υπέβαλε χθες η Πυροσβεστική της Λέσβου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.