Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέταρτη ημέρα «μάχης» στη Δαδιά - Αντιπυρικές ζώνες στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται για τέταρτη ημέρα οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης της δύσκολης πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Από το ...





Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται για τέταρτη ημέρα οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης της δύσκολης πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Από το πρωί, το βόρειο μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν σε απόσταση ασφάλειας από τον οικισμό της Δαδιάς. Ωστόσο το μεσημέρι άλλαξε η φορά του ανέμου με αποτέλεσμα να ευνοεί την ανάπτυξή της προς τον οικισμό.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, το μέτωπο βρισκόταν σε απόσταση 250 μέτρων από την μεγάλη αντιπυρική ζώνη που δημιουργήθηκε για την προστασία του οικισμού. «Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση» ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς. Να σημειωθεί ότι η αντιπυρική ζώνη που δημιούργησαν και επέκτειναν χτες μηχανήματα του στρατού, των δήμων αλλά και ομάδες υλοτόμων, βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού της Δαδιάς.

Ευρεία σύσκεψη

Νωρίς το πρωί όταν έφτασε στην περιοχή το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χωριό της Δαδιάς που έχει εκκενωθεί, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του κλιμακίου, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου, εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών, στελέχη της Αστυνομίας, του Στρατού, αξιωματικοί του ΠΣ, στελέχη Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια και το Δήμο Σουφλίου, μαζί με εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.