Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία «δεν ζητά ποτέ άδεια»... Τσαβούσοβλου: Δεν θα ρωτήσουμε για να επιτεθούμε στη Συρία, όπως και ο Πούτιν στην Ουκρανία!

Η Τουρκία «δεν ζητά ποτέ άδεια» από οποιονδήποτε πριν εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, είπε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικ...





Η Τουρκία «δεν ζητά ποτέ άδεια» από οποιονδήποτε πριν εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, είπε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πρόκειται για μια πραγματικά τρισάθλια, κυνική δήλωση που αποδεικνύει το ήθος του καθεστώτος Ερντογάν. Ο Τσαβούσογλου όχι μόνον παραδέχεται την όρο εισβολέας αλλά κομπάζει κιόλας γι’ αυτό. Επί της ουσίας είναι προφανές πως η Τουρκία «τζογάρει» με τη Ρωσία και το Ιράν, έχοντας δεδομένα απέναντί της, τις ΗΠΑ.

«Μπορεί να ανταλλάσσουμε ιδέες, αλλά δεν έχουμε ζητήσει ποτέ και δεν θα ζητήσουμε ποτέ άδεια για τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας», είπε «Μπορεί να συμβεί, ξαφνικά, μια νύκτα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό δίκτυο TRT Haber .

Ο Τσαβούσογλου ωστόσο σήμερα επεχείρησε να εμφανίσει την Τουρκία εξαπατημένη από την Ρωσία και τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η Άγκυρα «διέκοψε» τις επιχειρήσεις της στην ανατολική Συρία τον Οκτώβριο 2019, «έπειτα από τις υποσχέσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας».

Συμφωνία η οποία υπεγράφη υπό την αιγίδα της Ουάσιγκτον και της Μόσχας όριζε απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα.

«Αλλά οι υποσχέσεις αυτές δεν τηρήθηκαν. Επιθέσεις κατά Σύριων αντιφρονούντων και των στρατιωτών μας έχουν αυξηθεί», είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Τι θα έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην θέση μας; Τι θα έκανε η Ρωσία; Τι λέει για να δικαιολογήσει την εισβολή της στην Ουκρανία; Ότι υπήρχε απειλή εναντίον της».

«Καταγγείλαμε την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας από την αρχή. Αλλά υπάρχουν επιθέσεις εναντίον μας από την ζώνη αυτή» της βορειοανατολικής Συρίας, επέμεινε ο Τσαβούσογλου.

Από το 2016, η Τουρκία έχει εξαπολύσει τρεις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιθέσεις στην Συρία, στα νότια σύνορά της, εναντίον κουρδικών ενόπλων οργανώσεων και μία επίθεση στις αρχές του 2020 κατά του συριακού καθεστώτος.

Τμήμα της βόρειας Συρίας ελέγχεται από τις δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κουρδική ένοπλη οργάνωση που η Αγκυρα θεωρεί ότι αποτελεί πτέρυγα του PKK, και η οποία οργάνωση εξοπλίζεται και εκπαιδεύεται από τον Αμερικανικό Στρατό όπως και το SDF, στην μάχη κατά του ISIS...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.