Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάλι εμείς καίμε την τουρκία: Προκλητικά σενάρια για εκπαίδευση Κούρδων τρομοκρατών στο Λαύριο από φιλοκυβερνητική εφημερίδα

  Το γνωστό και ευφάνταστο σενάριο που θέλει την Ελλάδα να εκπαιδεύει Κούρδους αντάρτες, οι οποίοι επιστρέφουν στην Τουρκία και κάνουν δολι...

 



Το γνωστό και ευφάνταστο σενάριο που θέλει την Ελλάδα να εκπαιδεύει Κούρδους αντάρτες, οι οποίοι επιστρέφουν στην Τουρκία και κάνουν δολιοφθορές, επαναλαμβάνει η φιλοκυβερνητική, τουρκική εφημερίδα ‘Τουρκιγέ”, όπως μεταδίδει από την Κύπρο, ο ιστότοπος sigmalive.com.


Σύμφωνα με το κυπριακό δημοσίευμα , η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Τουρκιγέ», υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις πυρκαγιές ως όπλο κατά της Τουρκίας. Ανώτατοι Τούρκοι αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν στην εφημερίδα ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και του υπουργικού συμβουλίου. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι πυρκαγιές έχουν παράλληλη πορεία με τις σχέσεις των δύο χωρών και ότι υπάρχουν επίσημες αναφορές για τις ελληνικές δολιοφθορές.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, δήλωσε στην εφημερίδα «Τουρκιγέ» ότι το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο. «Σε ειδική έκθεση, που ετοίμασε ο Κουτλού Σαβάς, ένας από τους πρώην υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ (περίοδος ANAP), αναφέρεται ξεκάθαρα ότι μαχητές στάλθηκαν στις περιφέρειες του Αιγαίου και της Μεσογείου για να κάψουν τα δάση μας, έχοντας πρώτα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα».

Άλλος γραφειοκράτης σημειώνει ότι έχουν επανειλημμένα στριμώξει την Ελλάδα σε αυτό το θέμα, διπλωματικά και πολιτικά. Ο απόστρατος συνταγματάρχης, Ιλχάν Γιλμάζ Τσομέρτ, ο οποίος διεξάγει ειδική έρευνα για τους εμπρησμούς σε δάση, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί στις περισσότερες από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Αιγαίου, της Μεσογείου και του Μαρμαρά από το 1994.

Πάντα σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τσομέρτ είπε ότι , «στο στρατόπεδο του Λαυρίου που ιδρύθηκε από την ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις στα νότια της Αθήνας, οι μαχητές του PKK, του DHKP-C λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση στον τομέα των εμπρησμών και των δολιοφθορών. Οι εκπαιδευτές είναι κυρίως Έλληνες αξιωματικοί. Το Λαύριο, από την άλλη, είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών που ξεχωρίζει με εκπαιδεύσεις σε διάφορους τομείς όπως χειροποίητες βόμβες, δολιοφθορές, καύση δασών, εμπρησμό και τρομοκρατία. Διεισδύουν στην Τουρκία με το πρόσχημα τουριστών, εκπαιδευόμενων, εμπόρων κ.λπ.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σενάριο αναπαράγεται από καιρού εις καιρόν στα τουρκικά ΜΜΕ, ακολουθώντας και αυτό, όπως λέει η Τουρκιγέ, παράλληλη πορεία με τις σχέσεις των δύο χωρών. Το σημερινό δημοσίευμα ακολουθεί το “όχι” των ΗΠΑ στην Τουρκία, στην αγορά νέων μαχητικών F-16 και στον εκσυγχρονισμό των παλαιοτέρων μαχητικών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.