Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη συνεργασία με τη Ρωσία για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα επαναλάβουν τις πτήσεις προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τη Ρωσία, παρά την πρ...

 



Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα επαναλάβουν τις πτήσεις προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τη Ρωσία, παρά την προσπάθειά τους να απομονώσουν τη Μόσχα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

«Για να εξασφαλιστεί η ασφαλής συνέχιση των εργασιών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, για την προστασία των ζωών των αστροναυτών και για τη διασφάλιση της συνεχιζόμενης αμερικανικής παρουσίας στο διάστημα, η NASA θα επαναλάβει την ενσωμάτωση των πληρωμάτων των αμερικανικών διαστημικών σκαφών και του ρωσικού Soyuz», ανέφερε η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, NASA.

Σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής στη ρωσική γλώσσα, η NASA και η Roscosmos υπέγραψαν συμφωνία για την ενοποίηση των πτήσεων στον ISS.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν:

«Η συμφωνία θα επιτρέψει σε Αμερικανούς αστροναύτες και Ρώσους κοσμοναύτες να συμμετέχουν σε κοινές πτήσεις προς τον ISS από διαστημικά αεροδρόμια στο Καζακστάν και τη Φλόριντα.

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) και η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos υπέγραψαν μια πολυαναμενόμενη συμφωνία ολοκλήρωσης πτήσεων του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) που επιτρέπει στους Ρώσους κοσμοναύτες να πετούν αμερικανικής κατασκευής διαστημόπλοια με αντάλλαγμα Αμερικανούς αστροναύτες να μπορούν να πετάξουν με το ρωσικό επανδρωμένο διαστημόπλοιο Σογιούζ, δήλωσαν και οι δύο υπηρεσίες την Παρασκευή.

«Η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ISS», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Roscosmos».

Ο Πούτιν απέλυσε τον επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν

Την ίδια ημέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε διάταγμα για την απόλυση του επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Το διάταγμα διέταξε την απόλυση του Ρογκόζιν «από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Κρατικής Διαστημικής Εταιρείας Roscosmos» και την αντικατάστασή του από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.