Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στην Αχαΐα: Εντολή εκκένωσης οικισμών – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο... Φωτιά και στην Κέρη Μαλεβιζίου, στην Κρήτη

Συναγερμός στις αρμόδιες αρχές για τη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα. Οι φλόγες προχωρούν ακάθεκτες, παρά τις συνεχείς και εντατικές προσπάθειες τ...





Συναγερμός στις αρμόδιες αρχές για τη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα. Οι φλόγες προχωρούν ακάθεκτες, παρά τις συνεχείς και εντατικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Λίγα λεπτά νωρίτερα κάτοικοι δύο οικισμών κλήθηκαν μέσω του 112 να φύγουν από τα σπίτια τους.

Ειδικότερα, ήχησε το 112 ενημερώνοντας για τη φωτιά στην Αχαΐα εκείνους που βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση (Μέτζαινα) και Αγία Παρασκευή (Τοπόλοβα) να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς τη Χαλανδρίτσα.

Η φωτιά ξεκίνησε στην Καλλιθέα Αχαΐας σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν 48 άνδρες της πυροσβεστικής, με 24 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά και στην Κρήτη....

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Κέρη του Δήμου Μαλεβιζίου, στην Κρήτη, φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι.

Στη μάχη με τις φλόγες, εν μέσω ισχυρών ανέμων έχουν ριχθεί και 30 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έφτασαν νωρίτερα στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο του Ρεθύμνου, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να μεταβούν άμεσα στην πυρκαγιά στην Κέρη.

Όπως μεταδίδει το ekriti.gr, eπιτόπου έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα από τη Χερσόνησο, τη Βιάννο και τον Πύργο.

Στις 7 περίπου το απόγευμα την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο δάσος της Κέρης στην περιοχή Μαλεβιζίου Κρήτης ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.