Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όχι στην αναβολή της δίκης της Χρυσής Αυγής – Σε καροτσάκι ο Μιχαλολιάκος, δεν μπορεί να συνεννοηθεί, είπε η υπεράσπιση

  Αρνητική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου να αναβληθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο ...

 

Αρνητική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου να αναβληθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την πρωτόδικη απόφαση, είχε ζητήσει αναβολή για λόγους υγείας.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου, όμως, και αποφάσισε τη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής για τις 28 Σεπτεμβρίου προκειμένου ο κατηγορούμενος να διορίσει συνήγορο, εφόσον το επιθυμεί.

Η δίκη στο Εφετείο επαναλήφθηκε σήμερα (26.07.2022) με μόλις τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Λαγός, να κάθονται στο εδώλιο.

Η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου έδωσε «μάχη» για την αναβολή της δίκης και προσκόμισε στο δικαστήριο νέο πιστοποιητικό από το κέντρο αποκατάστασης, στο οποίο αναφέρεται ότι επικεφαλής της Χρυσής Αυγής νοσηλεύεται από τις 6 Ιουνίου 2022 όταν βγήκε από το νοσοκομείο μετά τη νοσηλεία δυο μηνών στη ΜΕΘ, λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη βεβαίωση, με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2022, ο Μιχαλολιάκος υποβάλλεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης καθώς βρίσκεται σε αμαξίδιο. Σε αυτό αναφέρεται ότι η επικοινωνία του «παρουσιάζει έλλειμμα με ήπιες διαταραχές μνήμης».

Γίνεται δε η εκτίμηση ότι αν δεν προκύψουν άλλα προβλήματα υγείας θα χρειαστούν 3-4 μήνες επιπλέον νοσηλείας. «Θέλει να παραστεί στη δίκη» ανέφερε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Δημήτρης Παπαδέλης απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε ότι ο εντολέας του αδυνατεί να διαβάσει την πρωτόδικη απόφαση για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί; Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Διακυβεύεται η ζωή, η ελευθερία, η τιμή του… Πώς θα τον υπερασπίσω; Ζητάει το αυτονόητο», κατέληξε. newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.