Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ωρα 03:10... Καίγονται σπίτια στην Πεντέλη... Εντολή εκκένωσης του ανατολικού Γέρακα προς την Αγία Παρασκευή!

  Λίγο πριν τις 3.00 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση των ανατολικών περιοχών του Γέρακα «εκκενώστε τώρα προς Αγία Παρακευή»...

 


Λίγο πριν τις 3.00 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση των ανατολικών περιοχών του Γέρακα «εκκενώστε τώρα προς Αγία Παρακευή».

Δραματικές σκηνές περιέγραψε ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι οι κάτοικοι εγκαταλείπουν άρον - άρον τις εστίες τους στον Γέρακα λόγω της φωτιάς.



Όπως τόνισε το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη ρεματιά του Γέρακα με την Ανθούσα και πρόσθεσε ότι οι φλόγες έφτασαν πλέον στην Αττική Οδό!

Ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το μέτωπο στη ρεματιά του Γέρακα με την Ανθούσα είναι αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο.

   Εκκένωση των ανατολικών περιοχών του Γέρακα...

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, αστυνομία και στρατός, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη.

Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς φορά, με αποτέλεσμα μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα να πλησιάσουν και πάλι οι φλόγες στο Παίδων Πεντέλης, το οποίο ευτυχώς είχε νωρίτερα εκκενωθεί. Η μάχη είναι η φωτιά να μην μπει στο νοσοκομείο και στη συνέχεια επεκταθεί στην περιοχή.

Στις 02:30 τη νύχτα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, είπε ότι καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.