Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Δεν είναι δουλειά μας να ερμηνεύουμε τον Τούρκο Πρόεδρο».. Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Η Τουρκία έχει πάρει τις απαντήσεις της νηφάλια και τεκμηριωμένα

Απαντήσεις στην Τουρκία για την κλιμάκωση των προκλήσεων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Κάθε ανάλογη και αντίστοιχη πρ...



Απαντήσεις στην Τουρκία για την κλιμάκωση των προκλήσεων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Κάθε ανάλογη και αντίστοιχη προσπάθεια της Τουρκίας στο παρελθόν έχει πάρει τις απαντήσεις της από την ελληνική πλευρά νηφάλια και απολύτως τεκμηριωμένα με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες και το διεθνές δίκαιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σε ότι αφορά τις ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες για το προσφυγικό, ο κυβερνητικός εκπ΄ροσωπος είπε ότι η χώρα μας απαντά με πράξεις και σώζει ζωές είτε στο Αιγαίο, είτε στον Έβρο και καλά θα κάνουν να στρέψουν το βλέμμα τους στους λαθροδιακινητές».

Όσον αφορά στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τι θα προτάξει η Ελλάδα ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα προτάξει την ανάγκη της σταθερότητας σε Αιγαίο και στη νοτιοανατολική μεσόγειο και την πλήρη εφαρμογή των συνθηκών που έχουμε υπογράψει και του διεθνούς δικαίου.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι «Πάντα θέλουμε να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Ελπίζουμε να καταλάβει η Τουρκία το αδιέξοδο της ρητορικής της. Είμαστε πάντα ανοικτοί με τους γείτονές μας αλλά είμαστε ανυποχώρητοι όσον αφορά στην εθνική μας κυριαρχία».

Για το τι επιδιώκει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Δεν είναι δουλειά μας να ερμηνεύουμε τον Ερντογάν. Οποιαδήποτε κατασκευή δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα των συνθηκών και του διεθνούς δικαίου και στην αλήθεια που έχει να κάνει με την συνδρομή που είναι ουσιαστική από την χώρα μας στην διαχείριση του μεταναστευτικού και των ροών στα νησιά και στον Έβρο».

Τέλος, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και στις συνομιλίες του με ξένους ηγέτες αλλά και στην παρουσία του στην Σύνοδο Κορυφής ενημερώνει με τον πιο πρόσφορο τρόπο για τις κινήσεις της άλλης πλευράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.