Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεν βαρέθηκαν τις ψευτιές... Οι Τούρκοι κατηγορούν ξανά την Ελλάδα ότι απωθεί βίαια μετανάστες και τους βασανίζει

Οι τουρκικές Αρχές δημοσίευσαν την Παρασκευή έκθεση που εκπονήθηκε από το Ίδρυμα Διαμεσολαβητή της Τουρκίας, στην οποία αναφέρουν ότι η Ελλ...



Οι τουρκικές Αρχές δημοσίευσαν την Παρασκευή έκθεση που εκπονήθηκε από το Ίδρυμα Διαμεσολαβητή της Τουρκίας, στην οποία αναφέρουν ότι η Ελλάδα παραβίασε τα δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που προσπάθησαν να εισέλθουν στο έδαφός της μέσω της Τουρκίας.

Οι τουρκικές Αρχές σημείωσαν ότι οι Αρχές της Αθήνας ανάγκασαν περίπου 42.000 αιτούντες άσυλο να επιστρέψουν στην Τουρκία διά ξηράς και θαλάσσης από το 2020 έως τα τέλη Μαΐου 2022, ενώ πολλοί υπέστησαν απάνθρωπη μεταχείριση.

Η έκθεση είχε τίτλο «Απωθήσεις και Πνίγοντας Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Αιγαίο» και υπογραμμίζει τις φερόμενες παραβιάσεις της Ελλάδας κατά των μεταναστών.

Η έκθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Middle East Monitor, αναφέρει ότι οι απωθήσεις περιλάμβαναν 41.523 μετανάστες, από το 2020 έως τις 31 Μαΐου 2022.

Τόνισε επίσης ότι οι Έλληνες αξιωματικοί μερικές φορές περνούσαν χειροπέδες σε μετανάστες, δεν τους παρείχαν σωσίβια και κατά καιρούς τους πετούσαν απευθείας στη θάλασσα.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι πρακτικές κατά των μεταναστών που απωθήθηκαν βίαια από την Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου μεταδίδουν την έκταση της ασχήμιας των παραβιάσεων.

Σύμφωνα με τεκμηριωμένα υλικά, το 98% των απωθήσεων περιλαμβάνουν βασανιστήρια και κακομεταχείριση.

Η έκθεση ανέφερε ότι το ποσοστό των παιδιών που υπέστησαν βία, παρενόχληση ή εκμετάλλευση ή που έγιναν μάρτυρες τέτοιων πρακτικών έφτασε το 68%.

Η έκθεση υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η Frontex (Ο Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) υποστήριξε αυτές τις ενέργειες της Ελλάδας ή έκλεισε τα μάτια σε πολλές περιπτώσεις.

Η έκθεση καλεί την ΕΕ να εξετάσει τους νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή προστασία σε όλες τις αποφάσεις και πρακτικές της σχετικά με τη μετανάστευση, τους μετανάστες και τον έλεγχο των συνόρων, και να εγκαταλείψει την πολιτική πρόληψης της μετανάστευσης με κάθε κόστος, εστιάζοντας αντ’ αυτού στην καταπολέμηση των αιτίων της.

Η έκθεση τονίζει επίσης την ανάγκη να σταματήσει η Ελλάδα τις συστηματικές πρακτικές απωθήσεων και να αντιμετωπίζει τους μετανάστες με αξιοπρεπή τρόπο.

Τόνισε την ανάγκη η Αθήνα να αναστρέψει την πολιτική της να αρνηθεί τις απωθήσεις και να διεξάγει ανεξάρτητες και αμερόληπτες έρευνες για τους ισχυρισμούς.

Από την άλλη πλευρά, η έκθεση προτείνει ότι η Τουρκία πρέπει να εργαστεί για τη σύσταση μιας διεθνούς επιτροπής για τη διερεύνηση περιπτώσεων απωθήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.