Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ιράν κατέσχεσε το πετρέλαιο από τα ελληνικά τάνκερ δηλώνει ο αρχιμουλάς αγιατολαχ Χαμενεΐ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Χαμενεΐ παραδέχθηκε σήμερα ότι η χώρα κατέσχεσε το πετρέλαιο από τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που κα...









Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Χαμενεΐ παραδέχθηκε σήμερα ότι η χώρα κατέσχεσε το πετρέλαιο από τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης στον Περσικό Κόλπο στις 27 Μαϊου.

Ο Χαμενεϊ έδωσε μάλιστα βίντεο από την επιχείρηση της βίαιης κατάληψης των δύο ελληνικών τάνκερ σημειώνοντας στη συνοδευτική λεζάντα: «Έκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και μετά γενναίοι Ιρανοί απάντησαν και κατέσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού. Αλλά στην προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ το Ιράν κατηγορείται για κλοπή. Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσείς, που κλέψατε το πετρέλαιό μας, ή εμείς που το πήραμε πίσω»;

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «πειρατεία» την ενέργεια του Ιράν, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, αλλά ο Χαμενεϊ στη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την επέτειο του θανάτου του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αγιατολάχ Χομεϊνί, επέμεινε: «Ποιος είναι ο πειρατής; (…) Το να παίρνεις πίσω κλεμμένη περιουσία δεν αποκαλείται κλοπή».






Η κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο τις εντάσεις μεταξύ του Ιράν και τις Δύσης, που είχε πυροδοτήσει η ακύρωση της συμφωνίας της Τεχεράνης του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις για τις πυρηνικές της φιλοδοξίες. Το Ιράν παραβιάζει τα όρια εμπλουτισμού ουρανίου προκαλώντας ανησυχία ότι οι διαπραγματευτές δεν θα βρουν τρόπο για την αναβίωση της συμφωνίας κι αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός ευρύτερου πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.