Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πώς έγινε τόσο πλούσιος ο Μπιλ Γκέιτς.. Πώς αυξάνεται η περιουσία του ενώ έχει παραιτηθεί από γενικός της Microsoft εδώ και 20 χρόνια;

Ήταν πριν από 20 χρόνια όταν ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από CEO του κολοσσού που ίδρυσε με τον Πολ Άλεν το 1975. Σήμερα ο Μ...





Ήταν πριν από 20 χρόνια όταν ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από CEO του κολοσσού που ίδρυσε με τον Πολ Άλεν το 1975.

Σήμερα ο Μπιλ Γκέιτς έχει περιουσία 130 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, ενώ το Bloomberg την τοποθετεί στα 146 δισ. Από που βγάζει όμως τα λεφτά του, με δεδομένο ότι το μερίδιό του στη Microsoft έχει μειωθεί πια σε μόλις 1%;

Το 2017 δώρισε μάλιστα 64 εκατ. μετοχές της Microsoft, αξίας 4,6 δισ. δολαρίων. Και εδώ και χρόνια διοχετεύει τεράστια ποσά στο ίδρυμα που έχει με τη Μελίντα Γκέιτς (Bill & Melinda Gates Foundation).

Πώς διατηρεί και αυξάνει ο Μπιλ Γκέιτς τον πλούτο του; Μέσα στο 2020 έβγαλε άλλα 40 δισ. δολάρια. Από πού;

Πρώτα απ’ όλα, το μικρό μερίδιό του στη Microsoft είναι αρκετό για να συντηρεί ένα τμήμα της περιουσίας του, καθώς η μετοχή της έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το Business Insider, οι μετοχές του στην εταιρία αξίζουν γύρω στα 7 δισ. δολάρια.

Το ίδρυμά του διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 40 δισεκατομμυρίων. Ο Μπιλ Γκέιτς έχει και μια επενδυτική εταιρία (Cascade Investment) που διαχειρίζεται τον προσωπικό του πλούτο και μέσω αυτής έχει συμμετοχές σε δεκάδες ομίλους.

Μεταξύ αυτών το 47% της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons, αλλά και σημαντικό μερίδιο στον όμιλο Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο δείκτης Bloomberg Billionaires καταγράφει μάλιστα σταθερά ανοδική τροχιά στον πλούτο του, αποδίδοντάς τη στις επιτυχημένες επενδυτικές κινήσεις που κάνει η εταιρία του, Cascade Investment.

Εκατοντάδες εκατομμύρια αξίζουν και τα χωράφια του, καθώς ο Γκέιτς έχει μετατραπεί σταδιακά στον μεγαλύτερο γαιοκτήμονα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Γκέιτς έχει και ένα νησί στο Μπελίζ, αξίας 25 εκατ. δολαρίων. Άλλα 30 εκατ. αξίζει ο Codex Leicester του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που αγόρασε το 1994.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει τεράστια ποσά κάθε χρόνο για το φιλανθρωπικό του πρόγραμμα, καταφέρνει κάθε χρονιά να αυξάνει την περιουσία του. Τα μεγαλύτερα κέρδη του προέρχονται από τις μετοχές που έχει σε δεκάδες εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.