Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Iνδία: Ανήλικη πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της και τη βίασε ΚΑΙ ο αστυνομικός

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε έναν αστυνομικό που κατηγορείται για τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, αφού...









Η ινδική αστυνομία συνέλαβε έναν αστυνομικό που κατηγορείται για τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, αφού η κοπέλα πήγε σε αυτόν για να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της, ένα περιστατικό που προκάλεσε οργή σε μια χώρα διαβόητη για τις επιθέσεις κατά των γυναικών.

Ο επικεφαλής ενός αγροτικού αστυνομικού τμήματος στο Λαλιτπούρ, μια περιφέρεια περίπου 580 χιλιόμετρα νότια του Νέου Δελχί, της πρωτεύουσας, ήταν μεταξύ των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν την Τετάρτη, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας της πολιτείας.

“Θα ληφθούν αυστηρά μέτρα εναντίον όσων κριθούν ένοχοι”, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters ο Prashant Kumar, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

“Η επιζήσασα του βιασμού έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο της περιοχής για θεραπεία”.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον κατηγορούμενο αξιωματικό για να ζητήσει σχόλιο, καθώς βρίσκεται υπό κράτηση.

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, αφού το θύμα, μια έφηβη από την κατώτερη βαθμίδα του συστήματος των ινδουιστικών καστών, κατάφερε να υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία.

Στην καταγγελία της ανέφερε ότι είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερα αγόρια που την πήγαν σε γειτονική πολιτεία στις 22 Απριλίου, αλλά δραπέτευσε από αυτούς λίγες ημέρες αργότερα και πήγε στο αστυνομικό τμήμα στις 27 Απριλίου, όπου βιάστηκε ξανά.

Πολιτικοί και ακτιβιστές ζήτησαν επείγοντα μέτρα για την προστασία των γυναικών.

“Αν τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι ασφαλή για τις γυναίκες, τότε πού θα πάνε με τις καταγγελίες τους;“, διερωτήθηκε η Priyanka Gandhi Vadra, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Κογκρέσου.

Η Ινδία υιοθέτησε τη θανατική ποινή το 2018 ως ποινή για τον βιασμό κοριτσιών κάτω των 12 ετών, ανταποκρινόμενη στην πίεση της κοινής γνώμης μετά από μια σειρά επιθέσεων σε παιδιά.

Αυτό ακολούθησε τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας σε κινούμενο λεωφορείο στην πρωτεύουσα το 2012 που προκάλεσε εθνική κατακραυγή και έφερε νέους νόμους, αν και ο αριθμός των επιθέσεων κατά γυναικών παρέμεινε υψηλός.

Σχεδόν 32.000 βιασμοί ή απόπειρες βιασμού αναφέρθηκαν στην Ινδία το 2020, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα.

Πηγή: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.