Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Το ζευγάρι των Ισραηλινών που συνελήφθη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης

Ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Σαντί, εκπρόσωπος του πρώην Συνδέσμου Τούρκων Ομογενών (στο Ισραήλ), σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στη σύλληψη το...







Ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Σαντί, εκπρόσωπος του πρώην Συνδέσμου Τούρκων Ομογενών (στο Ισραήλ), σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στη σύλληψη του ζεύγους από το Ισραήλ στην Τουρκία, τονίζοντας ότι ‘έπεσαν θύματα του μίσους προς το Ισραήλ’, όπως σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

«Έχουν πέσει θύματα του μίσους προς το Ισραήλ που παράγεται από το κράτος και την κυβέρνηση», είπε ο Σαντί προσθέτοντας «αν παρακολουθείτε μερικές τουρκικές σειρές, οι οποίες παράγουν μίσος και προωθούνται στο κοινό, η τελευταία σειρά που κάνει τη δουλειά λέγεται ‘The Mossad’, όχι η ισραηλινή αλλά η τουρκική Mossad, και δημιουργούν αισθήματα μίσους».

Η σύλληψη του ισραηλινού ζευγαριού Οκνίν, που συνελήφθη στην Τουρκία ενώ φωτογράφιζε το παλάτι του προέδρου Ερντογάν, παρατάθηκε για άλλες 20 ημέρες και πιθανότατα η δραστηριότητα της διπλωματίας και της πολιτικής έχει ενταθεί.

Ο δημοσιογράφος τόνισε ότι οι Τούρκοι ενδέχεται να κατηγορήσουν τον άνδρα και τη γυναίκα για κατασκοπεία και η ποινή για αυτό το αδίκημα είναι ισόβια κάθειρξη.

Σχετικά με την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στη σύλληψη του ζεύγους Οκνίν, ο Σαντί είπε:

«Η ιστορία είναι ότι μια σερβιτόρα που εργαζόταν στον πύργο άκουσε ανθρώπους να μιλούν εβραϊκά, άκουσε το όνομα του Ερντογάν και τους είδε να δείχνουν το παλάτι σε μια φωτογραφία. Υποψιάστηκε και κάλεσε την αστυνομία Μόλις κλήθηκε η αστυνομία, έπρεπε να τους αντιμετωπίσει».

Σύμφωνα με τον Σαντί, «υπάρχει ένας νόμος σχετικά με τη φωτογράφιση που λέει ότι κανείς δεν μπορεί να φωτογραφίσει την κατοικία ενός ατόμου χωρίς την άδειά του. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, οι άνθρωποι μπορούν να κρατηθούν και να φυλακιστούν για περίοδο έως και πέντε ετών. Αλλά το χειρότερο είναι να κατηγορηθούν για κατασκοπεία . Η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το ζευγάρι στην πραγματικότητα «απήχθη» και πλέον χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό χαρτί. «Αύριο μπορούμε να ακούσουμε ότι ο Ερντογάν μας ζητά να απελευθερώσουμε Παλαιστίνιους κρατούμενους», είπε.

Maariv
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.