Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ: Εχθρός του Ερντογάν και φίλος της Ελλάδας ο νέος Αυστριακός καγκελάριος

Ο 52χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ είναι ο επόμενος καγκελάριος της χώρας μετά την παραίτηση του Σεμπάστιαν ...





Ο 52χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ είναι ο επόμενος καγκελάριος της χώρας μετά την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ αποφάσισαν να στηρίξουν οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού που κυβερνά την Αυστρία, δηλαδή το συντηρητικό κόμμα του Κουρτς, το Λαϊκό Κόμμα Αυστρίας, και οι αριστεροί Πράσινοι.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων Ζίγκριντ Μάουερ είπε ότι ο Σάλενμπεργκ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται ο Κουρτς και ως εκ τούτου μπορεί να ηγηθεί της κυβέρνησης.

Η ίδια δήλωσε στο δίκτυο ORF ότι ο Κουρτς δεν μπορεί να επιστρέψει στην κυβερνώσα συμμαχία.

Οι Πράσινοι είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να απομακρύνουν τον Κουρτς με πρόταση μομφής που κατέθεσαν η οποία είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί την Τρίτη στη βουλή, σε περίπτωση που εκείνος δεν παραιτούνταν.

Ο Κουρτς θέλει να παραμείνει αρχηγός του κόμματός του και να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του.

Η αντιπολίτευση είναι αντίθετη σε αυτό υποστηρίζοντας ότι έτσι θα παραμείνει ένας πολιτικός με τεράστια επιρροή παρά την ποινική έρευνα εις βάρος του.

Το «σύστημα Κουρτς» έτσι θα διατηρηθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών .

Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ: Πολέμιος του Ερντογάν

Από την θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, πολλές φορές έχει επιτεθεί στην Τουρκία.

«Να ξυπνήσει η Γερμανία, η Τουρκία περιφρονεί και προκαλεί την Ευρώπη» είχε πει χαρακτηριστικά τον Αύγουστο του ’20 ενώ είχε ζητήσει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ταυτόχρονα, είχε ζητήσει εκ νέου την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι η συχνά επιθετική ρητορική της, δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Ένωσης.

Μιλώντας στην αυστριακή Βουλή, είχε δηλώσει πως δεν επιτρέπεται να αφήνουμε να μας εκβιάζει η Τουρκία αναφερόμενος στις απειλές που είχε εξαπολύσει η Άγκυρα, πως εάν υπάρξουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει στην Ευρώπη ακόμη περισσότερους οπαδούς του «Ισλαμικού Κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.