Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

11η Σεπτεμβρίου 2021: Δυο δεκαετίες μετά ο κορονοϊός «φουντώνει» τα σενάρια των συνωμοσιολόγων

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001 με τις θεωρίες συνωμοσίας να φουντ...







Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001 με τις θεωρίες συνωμοσίας να φουντώνουν για τα καλά, καθώς δεν είναι λίγοι που συνδέουν τον κορονοϊό με το τρομοκρατικό χτύπημα.

Το σημαντικότερο στην επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου για την Χέδερ Μπάουερ, δεν είναι η κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων σε μία κόλαση σκόνης στη Νέα Υόρκη, ο κρατήρας στο Πεντάγωνο ή τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε χωράφι της Πενσιλβάνια.

Η Αμερικανίδα είναι πεπεισμένη ότι οι επιθέσεις είναι έργο των ΗΠΑ και όχι της Αλ Κάιντα, μια άποψη που θα ακουστεί ιδιαίτερα κατά τις εκδηλώσεις στο περιθώριο της 20ης επετείου των επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους.

«Αμφισβητώ απολύτως τα πάντα και αναρωτιέμαι τι είναι αλήθεια σε όλα αυτά που μας λένε για την ιστορία αυτή», δηλώνει η Μπάουερ, νοικοκυρά από το Ουισκόνσιν, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, η οποία είναι εξίσου πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει η Covid-19.

Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, η ίδια ήταν 14 ετών. Για χρόνια πίστευε την «επίσημη» εκδοχή, μέχρι που άρχισε να ενδιαφέρεται για τις θεωρίες συνωμοσίας που ανέπτυξε το κίνημα QAnon.


Πλέον πιστεύει ότι οι επιθέσεις ενορχηστρώθηκαν για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο στο Ιράκ που ξεκίνησε το 2003.

Η ίδια συμμετέχει στο λεγόμενο κίνημα Αλήθειας για την 11η Σεπτεμβρίου, που συζητά ακούραστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα «αποδεικτικά στοιχεία» σύμφωνα με τα οποία οι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου κατέρρευσαν ύστερα από ελεγχόμενη έκρηξη και όχι εξαιτίας των δύο αεροσκαφών που τα χτύπησαν.

Μια από τις εξηγήσεις που συχνά προβάλλεται είναι ότι «η κηροζίνη δεν μπορεί να λιώσει τον χαλύβδινο σκελετό» και ότι χρειάζονταν εκρηκτικά για να καταρρεύσουν κάθετα οι πύργοι.

Οι ισχυρισμοί, που έχουν αναπτυχθεί με κάθε λεπτομέρεια εδώ και 20 χρόνια, συχνά αντικρούονται από τον Τύπο και από ντοκιμαντέρ.
«Μια συνωμοσιολογική χώρα»

Στο πλαίσιο της επετείου θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις και ομιλίες –με κοινό– για να συζητηθεί η 11η Σεπτεμβρίου, αλλά επίσης η προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού και τα εμβόλια.

Το 17ο «Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου», στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, θα παρουσιάσει δύο ντοκιμαντέρ για την πανδημία, μεταξύ των οποίων το “Plandemic”.

«Υπάρχουν τόσα πράγματα για τα οποία θέλουμε να μιλήσουμε, και δεν έχουμε παρά οκτώ ώρες», δήλωσε η Κάρολ Μπρούιλετ, διοργανώτρια της εκδήλωσης και ιδρύτρια της Συμμαχίας για την αλήθεια για την 11η Σεπτεμβρίου στη βόρεια Καλιφόρνια.

Το υλικό δεν λείπει. Ένας από τους προσκεκλημένους, ο Κέν Τζένκινς, είναι παραγωγός δεκάδων DVD για τις επιθέσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Οι θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου είναι οι πρώτες που επωφελήθηκαν από την έκρηξη του Διαδικτύου και εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα από παλαιότερες απόψεις, όπως αυτή για τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι ή για τον Νιλ Άρμστρονγκ που πάτησε στη Σελήνη.

«Η Αμερική είναι μια χώρα εντυπωσιακά συνωμοσιολογική», δήλωσε ο Γκάρετ Γκράφ, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίου για το θέμα αυτό.

Με το Διαδίκτυο, αυτές οι συνωμοσιολογικές απόψεις επέτρεψαν σε αυτούς που τις πιστεύουν να δημιουργήσουν πιο εύκολα ένα δίκτυο οπαδών.
Από τον άνθρακα στον κορονοϊό

Αυτές οι θεωρίες «γεννήθηκαν τη στιγμή ακριβώς που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, όπως το YouTube, επέτρεψαν στον κόσμο να προπαγανδίσει τις ιδέες του με πειστικό τρόπο», είπε ο ίδιος.

Η Επιτροπή Δικηγόρων για την έρευνα για την 11η Σεπτεμβρίου διοργανώνει επίσης ένα διαδικτυακό συνέδριο για την 20η επέτειο, όπου επίσης θα συζητηθεί το θέμα της Covid-19.

Η εκδήλωση ονομάστηκε «από τον άνθρακα της 11ης Σεπτεμβρίου στην πανδημία», σε μια αναφορά στους φακέλους που περιείχαν αυτή τη θανατηφόρο ουσία και που εστάλησαν σε πολιτικούς και δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια κάποιων εβδομάδων τον Σεπτέμβριο του 2001.

Η σύνδεση μεταξύ του άνθρακα και της Covid είναι ξεκάθαρη, διαβεβαιώνει ο δικηγόρος Μικ Χάρισον, μέλος της Επιτροπής.

«Επειδή έχουμε κάνει έρευνες για το έργο των ΗΠΑ που αφορά τα βιολογικά όπλα, ανησυχούμε αυτή τη στιγμή για το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόβλημα με τη χρήση των όπλων αυτών στη χώρα», δήλωσε ο ίδιος.

Για την Μπάουερ και τον Χάρισον, η μάχη ενάντια στην επίσημη εκδοχή των επιθέσεων είναι καθήκον των πολιτών.

«Προσπαθώ να βελτιώσω τη χώρα αυτή καθιστώντας την κυβέρνηση περισσότερο δημοκρατική, πιο υπεύθυνη και πιο διαφανή», δήλωσε ο Μικ Χάρισον.

Η 11η Σεπτεμβρίου «θέτει ένα τεράστιο πρόβλημα, διότι ακόμα δεν γνωρίζουμε την αλήθεια γι’ αυτό που συνέβη».

Η απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηριστούν ορισμένα έγγραφα της έρευνας για τις επιθέσεις, και η πιθανή ευθύνη της Σαουδικής Αραβίας, θα μπορούσαν να άρουν τις αμφιβολίες…ή να τροφοδοτήσουν εκ νέου τις θεωρίες συνωμοσίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.