Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάνω από δέκα υπουργοί Άμυνας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα... Θα δώσουν το παρών στην έκθεση αμυντικού υλικού DEFE

Πάνω από δέκα υπουργοί Άμυνας θα βρεθούν στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 13 έως και 15 Ιουλίου. Ο λόγος της επίσκεψής τους αφορά την έκθ...







Πάνω από δέκα υπουργοί Άμυνας θα βρεθούν στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 13 έως και 15 Ιουλίου. Ο λόγος της επίσκεψής τους αφορά την έκθεση Defence Exhibition Athens (DEFEA) που θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo των Σπάτων και αποτελεί μια πρωτοβουλία του συνδέσμου των Ελλήνων κατασκευαστών αμυντικού υλικού, την οποία έσπευσε εξαρχής να στηρίξει με όλα τα μέσα το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα (με προεξάρχουσα την αγορά φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό μας) είναι φυσικό κάποιους από τους υπουργούς που θα έρθουν να επιδοθούν και στην άσκηση επιρροής προκειμένου να προτιμηθούν οπλικά συστήματα της δικής τους χώρας. Το παρών θα δώσουν επίσης αρχηγοί γενικών επιτελείων και υπεύθυνοι προμηθειών, ενώ συνολικά η διεθνής παρουσία θα περιλαμβάνει 312 βιομηχανίες από 21 κράτη και 67 επίσημες στρατιωτικές αντιπροσωπείες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης

Τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης DEFEA θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου. Αμέσως μετά, γύρω στις 14.00, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα προεδρεύσει Συζήτησης Στρογγυλής Τράπεζας για τις Αμυντικές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί υπουργοί άμυνας από τις ευρωπαϊκές χώρες θα συζητήσουν τις πρωτοβουλίες PESCO (στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να συμμετάσχουν ιδιαίτερα στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας), CARD (Συντονισμένη Ετήσια Επισκόπηση για την Άμυνα) και EDP και την συμβολή τους στην αμυντική συνεργασία, μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με αντικείμενο της ευκαιρίες που παρέχουν τα εργαλεία ανάπτυξης αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.

Την δεύτερη ημέρα της έκθεσης και ώρα 11.00 το πρωί, σε εκδήλωση των οργανωτών και του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή, τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ στις 15.00 η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα οργανώσει την Ημέρα ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (European Defence Fund – EDF Info Day).

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.