Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ... Ένοπλοι Τούρκοι κατέλαβαν Κυπριακό αλιευτικό σε Διεθνή ανοικτά του Απόστολου Ανδρέα.

Απίστευτη πρόκληση στο κυπριακής σημαίας αλιευτικό πλοίο «Μαρία Μπουμπουλίνα». Το συμβάν σημειώθηκε χθες το μεσημέρι γύρω στις 14.00 όταν τ...







Απίστευτη πρόκληση στο κυπριακής σημαίας αλιευτικό πλοίο «Μαρία Μπουμπουλίνα».

Το συμβάν σημειώθηκε χθες το μεσημέρι γύρω στις 14.00 όταν το εν λόγω σκάφος μετέβη νόμιμα 20 ναυτικά μίλια ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα σε διεθνή ύδατα για σκοπούς αλιείας.

Μετά από 20 περίπου λεπτά πλάι στο σκάφος έφθασε μια άκατος των Τούρκων η οποία ζήτησε από τους επιβαίνοντες στο Μπουμπουλίνα να είναι «stand by» και τους συνόδευσε για 8 ναυτικά μίλια. Όπως δηλώνει στο SigmaLive ο ιδιοκτήτης του πλοίου, Άριστος Αριστείδου 4 ένοπλοι ψευδοαστυνομικοί τους ζήτησαν να επιδείξουν έγγραφα του σκάφους τα οποία και παρέδωσε. Ο κ.Αριστείδου τους είπε ότι είναι σε διεθνή ύδατα και στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ιταλικό σκάφος για τον ίδιο σκοπό. Οι Τούρκοι σύμφωνα με τον κ.Αριστείδου του είπαν «δεν είναι δουλειά σας αυτό» και συνέχιζαν τις προκλήσεις.


Για 2 περίπου ώρες έκαναν ανάστατο το σκάφος για έρευνες και ρωτούσαν γιατί έχουν πολλές κεραίες πάνω στο σκάφος. Τότε τους ξήλωσαν ένα μικρό σύστημα από το κυπριακής σημαίας σκάφος και γύρω στις 19.30 ο απόγευμα άρχισαν οι ερωτήσεις για το όνομα του σκάφους αλλά και για την ύπαρξη ελληνικής σημαίας σε αυτό. σύμφωνα πάντα με τον κ.Αριστείδου οι ζημιές που προκάλεσαν ανέρχονται στις 60 χιλιάδες ενώ ο ίδιος ενημέρωσε το Κύπρος Ράδιο χθες αργά το απόγευμα για το συμβάν.


Οι Τούρκοι συνόδευσαν το σκάφος αφού προηγουμένως τους ενημέρωσαν ότι θα τους συνοδεύσουν πίσω στα ανοικτά του Απ.Ανδρέα. Τους υπέδειξαν μάλιστα περιοχή 2 ναυτικά μίλια έξω από τη Δερύνεια και τους τόνισαν ότι «πρόκειται για ΑΟΖ Τουρκίας».


Ο κ.Αριστείδου έζησε παρόμοιο σκηνικό και τον Σεπτέμβριο του 2017. Τότε οι Τούρκοι είχαν συλλάβει και το σκάφος. Χθες ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησαν να μεταβούν ξανά στην περιοχή μετά το συμβάν του 2017.

 


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.