Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα και... Νέες τουρκικές NAVTEX «ανοίγουν» πυρ στην καρδιά του Αιγαίου

Σε αναθεώρηση τριών οδηγιών προς ναυτιλομένους προχώρησε η Τουρκία, θέλοντας να δείξει προφανώς πως δεν... υπολείπεται σε δικαιώματα στο Αι...





Σε αναθεώρηση τριών οδηγιών προς ναυτιλομένους προχώρησε η Τουρκία, θέλοντας να δείξει προφανώς πως δεν... υπολείπεται σε δικαιώματα στο Αιγαίο. Η ρημάδα η παραβατικότητα δεν τους αφήνει, καθώς η αναθεωρητική τους πολιτική στον πυρήνα της δεν αλλάζει.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Άγκυρα μέσω του υδρογραφικού σταθμού της Σμύρνης, προχώρησε στην αναθεώρηση τριών NAVTEX για αντίστοιχες περιοχές. Πρόκειται για τρεις περιοχές που η Τουρκία δεσμεύει κατά πάγια τακτική και πέρα από κάθε λογική καλής γειτονίας για όλο τον χρόνο. Η πρώτη περιοχή είναι ανάμεσα σε Λήμνο, Σαμοθράκη και Θάσο. Η δεύτερη ανάμεσα σε Σκύρο και Άη Στράτη και η τρίτη ανάμεσα σε Ικαρία, Πάτμο και Αμοργό.

Η «δέσμευση» των περιοχών δεν θα ισχύει για την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στις 21 Ιουνίου που μας πέρασε, και τον 15Αυγουστο.

Αφήνονται εκτός δέσμευσης επίσης η 28η Οκτωβρίου, η 21η Νοεμβρίου, που είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου και η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και φυσικά η περίοδος των Χριστουγέννων 24,25,26 Δεκεμβρίου και η αλλαγή του χρόνου στις 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό που λείπει όμως είναι η καλοκαιρινή περίοδος που σύμφωνα τουλάχιστον με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν θα έπρεπε να λειτουργούν τα πεδία βολών και ασκήσεων. Οι Τούρκοι όμως σε αυτές τις NAVTEX δεν αναφέρουν τίποτα για το καλοκαιρινό τρίμηνο.

Αυτό σημαίνει πως θεωρητικά στις ενδιάμεσες ημερομηνίες είναι πολύ πιθανό ο τουρκικός στόλος να στείλει πλοία του να ασκηθούν σε αυτά τα τρία σημεία.

Αν και η αλήθεια είναι πως σπάνια βγαίνουν στην καρδιά του Αιγαίου για να ασκηθούν, ειδικά από πέρυσι το καλοκαίρι που ο ελληνικός στόλος τους δίδαξε ότι καλό είναι να κρατάμε τις αποστάσεις. Σε κάθε περίπτωση αυτό μένει να το δει κανείς στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Ακόμα όμως και στις αναθεωρημένες όπως λέει NAVTEX, η Τουρκία και πάλι παρανομεί καθώς δεν έχει καμία μα καμία δικαιοδοσία να εκδίδει τέτοιες στην καρδιά του Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για συνέχεια της πειρατικής νοοτροπίας της Άγκυρας και στο Αιγαίο.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.