Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ... Μετά τις αναρτήσεις ΖΑΕΦ περί «Μακεδονίας» η Αθήνα αναγκάζεται να παγώσει τα μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών..!!!

"Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή υποστήριξή μου στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδoνίας" έγρα...





"Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή υποστήριξή μου στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδoνίας" έγραψε μεταξύ άλλων ο Ζόραν Ζάεφ στο Twitter, παραλείποντας το "Βόρεια" από την ονομασία της χώρας του. Η ανάρτηση έφτασε εντός ολίγων δευτερόλεπτων στο Μαξίμου με την αντίδραση να συνοψίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", στη φράση "ως εδώ και μη παρέκει".


Τα περιστατικά από τη γειτονική χώρα παραβίασης του πνεύματος ή ακόμη και του γράμματος της συμφωνίας το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει, δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό στο Μαξίμου, που από τη μία έχει κάθε καλή διάθεση να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τη συμφωνία, παρά την αρχική αντίθεση της ΝΔ, από την άλλη όμως, δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε ένα μονίμως διπλό παιχνίδι που φαίνεται να παίζουν οι γείτονες.

Ενδεικτικό πως το Μαξίμου έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του έναντι της Βόρειας Μακεδονίας είναι ότι την Τρίτη η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, θύμισε- διόλου τυχαία- ποιες ήταν οι διαφωνίες της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος είπε πως η ΝΔ είχε εκφράσει τις βασικότερες αντιρρήσεις της στο θέμα "γλώσσα και ταυτότητα" που το τελευταίο διάστημα επανέρχεται διαρκώς στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο... "και βλέπουμε" η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα - στις 10 Ιουλίου- ώστε να αντιληφθεί και ο Ζόραν Ζάεφ πως έχει κάποιες υποχρεώσεις τις οποίες δεν μπορεί να παραβλέπει. Στο Μαξίμου δεν θεωρούν σε καμία περίπτωση πως η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί λευκή επιταγή για τη γειτονική χώρα, αλλά ότι αντίθετα είναι "μια μακρά διαδικασία που χρειάζεται συνεχή προσπάθεια".


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.