Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανάδοχες οικογένειες: Μηνιαίο επίδομα έως 1200 ευρώ

Μηνιαίο επίδομα από 325 ευρώ ως και 1.200 ευρώ καθιερώνει το υπουργείο Εργασίας για τους ανάδοχους γονείς, ενώ παράλληλα διευρύνει τα ηλικ...




Μηνιαίο επίδομα από 325 ευρώ ως και 1.200 ευρώ καθιερώνει το υπουργείο Εργασίας για τους ανάδοχους γονείς, ενώ παράλληλα διευρύνει τα ηλικιακά όρια.

Χθες Τετάρτη 25 Μαΐου στις 15.00 ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος αναδοχής από 325 ευρώ ως 1.200 ευρώ για τους γονείς που θα γίνουν ανάδοχοι αλλά και για τους 494 σημερινούς αναδόχους στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα anynet.gr.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωνε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου τα νέα μέτρα για τις ανάδοχες οικογένειες είναι τα εξής:

Καθιέρωση του μηνιαίου επιδόματος αναδοχής.
Κάθε μήνα όλες οι ανάδοχες οικογένειες θα λαμβάνουν από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά. Και αυτό βέβαια δεν είναι μόνο για τους νέους αναδόχους. Εντάσσουμε και τους 494 σημερινούς αναδόχους οι οποίοι χρόνια περίμεναν μια οριζόντια ενίσχυση από το κράτος.
Δημιουργία του paidi.gov.gr, μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας αποκλειστικά για το παιδί. Μέσα από αυτή ενημερώνουμε και διευκολύνουμε τους υποψήφιους ανάδοχους γονείς.

Αύξηση των ηλικιακών ορίων. Έως σήμερα μπορούσε να γίνει ανάδοχος κάθε κάτοικος της Ελλάδας που ήταν από 30 έως 60 ετών εφόσον δεν είχε διαφορά ηλικίας μεγαλύτερη των 50 ετών από το παιδί που αναλάμβανε. Πλέον θα μπορεί να γίνει ανάδοχος κάθε πολίτης που είναι από 25 ετών έως και 75 ετών.»

Σύμφωνα με το ΦΕΚ
Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται μηνιαίως:

α. Για παιδιά τυπικής ανάπτυξης, σε τριακόσια είκοσι πέντε ευρώ (325 €).

β. Για παιδιά με μία πάθηση, η οποία έχει ως συνέπεια
οποιασδήποτε φύσης και ποσοστού αναπηρία, σε τριακόσια εβδομήντα πέντε ευρώ (375 €).

ενώ το ποσό θα ανεβαίνει ως τα 1.200 ευρώ ανάλογα με τη γνωμάτευση των ΚΕΠΑ για παιδιά με προβλήματα υγείας (αναπηρίας κ.ά.).

Μετά την υποβολή της αίτησης διενεργείται διασταύρωση μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και των δεδομένων που τηρούνται στο Εθνικό και το Ειδικό
Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών Ανηλίκων του Πληροφοριακού Συστήματος Αναδοχής και Υιοθεσίας. Αν προκύψει αναντιστοιχία μεταξύ των ανωτέρω στοιχείων, η αίτηση απορρίπτεται και ο αιτών μπορεί να προσέλθει στον φορέα εποπτείας της αναδοχής για τυχόν διευκρινίσεις ή μεταβολές που θα πρέπει να δηλωθούν στα ανωτέρω Μητρώα.

Πριν από κάθε μηναία πληρωμή, ο ΟΠΕΚΑ διενεργεί έλεγχο για την ενημέρωση της εφαρμογής «Διαχείριση Αιτήσεων Οικονομικής Ενίσχυσης Αναδοχής» με βάση τα δεδομένα της αναδοχής που τηρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής. Μετά τη διενέργεια του περιοδικού μηνιαίου ελέγχου, ο ΟΠΕΚΑ προβαίνει στην καταβολή της ενίσχυσης ή τη διακοπή ή αναστολή της ή τη μεταβολή του ύψους της, κατά περίπτωση.

Ο δικαιούχος ενημερώνεται με μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή/και με ειδοποίηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει για κάθε μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.